Штаб АТО: вперше за два місяці бойовики пішли на прямий штурм

Штаб АТО: вперше за два місяці бойовики пішли на прямий штурм

Укрінформ
Протягом минулої доби російські окупаційні сили на Донбасі здійснили збройні провокації по всій лінії розмежування і навіть спробували штурмувати позиції сил АТО в Майорську.

Про це на брифінгу в Києві в понеділок заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація в зоні проведення АТО продовжує залишатися напруженою. Минулої доби ворожі провокації були зафіксовані по всій лінії розмежування", - сказав Лисенко.

На Луганському напрямку "гарячою точкою" було місто Щастя: ворог двічі відкривав вогонь по позиціях українських військових, застосовуючи гранатомети та кулемети.

Речник наголосив, що на Донецькому напрямку вперше за два місяці противник ризикнув піти на прямий штурм українських позицій у Майорську.

"Група бойовиків висунулася із села Зайцеве і атакувала наш опорний пункт. Військовослужбовці ЗСУ прийняли бій та відкрили щільний вогонь у відповідь. Перестрілка тривала близько години. Після чого окупанти із втратами відступили", - повідомив Лисенко.

 Крім  цього, протягом дня у Майорську та Зайцевому зафіксовано два короткотривалих мінометних обстріли з боку незаконних збройних формувань.

Також у північно-західних передмістях Горлівки та біля селища Луганське на Світлодарській дузі відбулося близько 10 провокацій окупантів із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.

"Неспокійно було і на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої: стрілянину ворога у бік наших позицій зафіксовано у Новгородському, Троїцькому та Верхньоторецькому", - повідомив речник.

Також противник учора проявляв активність неподалік Донецького аеропорту, а саме в районі Авдіївки, Опитного, Пісків та Красногорівки: "Крім стрілецької зброї та гранатометів, окупанти щонайменше двічі відкривали вогонь по наших позиціях із БМП-2. Це сталося в Пісках".

На Маріупольському напрямку противник близько півгодини вів провокативний вогонь зі стрілецької зброї в Широкиному, також тут зафіксовано роботу ворожих снайперів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-