ООН профінансувала допомогу Україні майже наполовину

ООН профінансувала допомогу Україні майже наполовину

Укрінформ
План гуманітарної місії ООН в Україні профінансований на 47%.

Про це заявив заступник генсекретаря ООН з гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги Стівен О'Браєн під час брифінгу у середу в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Наша заявка становить 316 млн доларів США. Зараз вона профінансована на 47%. Щодо можливості мобілізувати кошти, то ми маємо значне фінансування. Однак ми маємо підвищувати обсяг фінансування, щоб забезпечити сталі поставки гумдопомоги", - зазначив О'Браєн.

За його словами, у 2016 році очікується, що обсяг фінансування плану гуманітарної місії ООН в Україні буде переглянутий, для чого проводиться відповідна робота.

Як повідомляється, за результатами переговорів з т.зв. владою "ЛНР" була досягнута домовленість про доступ міжнародних гуманітарних місій, з "ДНР" переговори ще тривають.

"Коли я був у Луганську, був досягнутий реальний прогрес, щоб забезпечити доступ гуманітарних вантажів. Зараз у нас тривають переговори з де-факто владою у Донецьку і сподіваюся, що ми зможемо досягти необхідних домовленостей", - зазначив він.

О'Браєн відзначив виняткову важливість доступу на територію так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Сподіваюся, що найближчим часом у Луганськ буде відправлено 30 вантажівок, в кожній 20 тонн гуманітарного вантажу. Тобто загалом близько 500 тонн допомоги", - підкреслив О'Браєн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-