Вибухи у Сватовому: СБУ порушила справу про теракт

Вибухи у Сватовому: СБУ порушила справу про теракт

Укрінформ
Пожежа на території об'єднаного польового складу у м.Сватове сталася внаслідок пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію з-поза меж складу.

Про це заявила на брифінгу у Києві начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як з'ясовано комісією, до складу якої увійшли відповідальні керівники Міністерства оборони та Генерального Штабу ЗС України, близько 19.45 29 жовтня внаслідок пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію з-за меж складу, сталося займання та пожежа на території військової частини", - сказала Гаврилюк.

За інформацією на момент брифінгу, внаслідок пожежі та детонації було травмовано чотирьох військовослужбовців ЗСУ, одна цивільна особа загинула та одна зазнала поранення.

Остаточні збитки будуть встановлені під час службового розслідування.

"29 жовтня слідчим слідчого відділу СБ України у Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 258 КК України "Терористичний акт", - зазначила Гаврилюк.
Читайте також: У Сватовому досі гримить: вибухають розкидані по місту боєприпаси - ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня о 19.45 у місті Сватове Луганської області в районі колишнього молокозаводу зайнялися склади з боєприпасами. За попередньою інформацією, тут зберігалося близько 3500 тонн боєприпасів. В попередніх повідомленнях мова йшла про двох загиблих та чотирьох травмованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-