Павлоград вийшов на віче. Хоче другого туру виборів мера

Павлоград вийшов на віче. Хоче другого туру виборів мера

Укрінформ
У Павлограді пройшло народне віче. До міськвиконкому ввечері у вівторок прийшло близько тисячі чоловік - мешканці міста, представники Правого сектора, воїни АТО.

Так люди відреагували на постанову ЦВК, відповідно до якої у місті скасовується другий тур виборів міського голови, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники віча вважають, що застосовувати це рішення щодо їхнього населеного пункту не можна, адже на початок виборчого процесу Павлоград входив у список міст, де голосування проводиться у два тури, бо у реєстрі виборців було більше 92 тис. чоловік. На думку протестувальників, змінювати це положення під час виборчого процесу "ніхто не має права".

Нагадаємо, Центральна виборча комісія у вівторок роз'яснила, що ТВК може оголосити другий тур проведення виборів з обрання міських голів великих міст, якщо в населеному пункті проживає 90 тисяч і більше виборців станом на момент складання протоколу про результати виборів першого туру.

Оприлюднюючи інформацію про кількість виборців у місті Павлограді 1 вересня (оскільки нинішній виборчий процес розпочався 5 вересня), було взято дані станом на 1 серпня 2015 року, - тоді в Павлограді значилося 90 тисяч 295 виборців у списках Держреєстру. Саме на цю цифру, яка дозволяла провести вибори мера у два тури, орієнтувалися як самі виборці, так і кандидати.

Згідно ж з протоколами ДВК за результатами виборів 25 жовтня кількість виборців у місті становить 89 тисяч 810.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-