Одеситам пропонують 500 гривень за

Одеситам пропонують 500 гривень за "галочку" в бюлетені - КВУ

Укрінформ
Спостерігачі Одеської обласної організації Комітету виборців України і мережі "Опора" зафіксували 124 факти, що мають ознаки прямого  чи непрямого підкупу виборців Одеської області.

Про це у п'ятницю заявили на брифінгу експерти КВУ Анатолій Бойко та Анастасія Матвієнко.

"Протиправне матеріальне заохочення виборців, яке здійснюють від імені кандидатів у депутати Одеської міської ради, набуло в останні дні масового характеру. Спостерігачами КВУ зафіксовано з початку виборчої кампанії 73 випадки діяльності, здійснюваної від імені кандидатів і партій, що мають ознаки підкупу виборців, а в цілому по області - 124 таких факти", - зазначила аналітик облКВУ Матвієнко.

За словами Бойка, на "гарячу лінію" КВУ з 19 жовтня надходять десятки повідомлень про надання виборцям грошових коштів в обмін на голос від імені окремих кандидатів у депутати Одеської міської ради мінімум від трьох партій.

"За голос одеситів на виборах до органів місцевого самоврядування пропонують від 300 до 500 гривень. Через зростання кількості таких фактів, що вказують на прямий чи непрямий підкуп виборців в Одесі, виникають підстави для припущень про можливе істотне спотворення волевиявлення громадян на виборах до Одеської міської ради", - резюмував Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-