Суд відправив російського шпигуна за грати на 9 років

Суд відправив російського шпигуна за грати на 9 років

Укрінформ
У Чернігові набрав чинності вирок громадянину Російської Федерації, засудженому за шпигунство на 9 років.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"Апеляційний суд області підтримав позицію державного обвинувача та залишив апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника про скасування вироку першої інстанції без задоволення. Засудженому за ч. 1 ст. 114 (шпигунство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Збором розвідданих в Україні росіянин займався з 2009 року, в тому числі, з залученням до негласного співробітництва інших осіб. Чоловік збирав інформацію щодо розробки технологій виготовлення військової зброї та товарів військового призначення, відомості у сфері економіки, науки, техніки, державної безпеки і охорони правопорядку, які становлять державну таємницю. Робив це з метою передачі даних представникам  іноземної організації.

Окрім того, в суді доведено його вину в незаконному придбанні та зберіганні  вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин без передбаченого законом  дозволу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-