Кількість загиблих на

Кількість загиблих на "Іволзі" встановлять, коли розріжуть судно

Укрінформ
Остаточна кількість загиблих під час аварії з "Іволгою" буде встановлена після того, як за допомогою спецобладнання буде вирізана частина судна і проведені слідчі дії, які наразі проходять в Іллічівську.

Про це на брифінгу у вівторок заявив голова урядової комісії з розслідування причин аварії з судном "Іволга", віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора судно було підняте, покладене на плавкран і відтранспортоване до Іллічівська, де  проходять слідчі дії. Звідти буде знято ще два тіла, які попередньо можна побачити серед тих уламків, які є всередині. Вже остаточно, скільки там знаходиться тіл, крім двох, буде з'ясовано після того, як буде вирізана частина судна і проведені слідчі дії", - сказав Зубко.

Він також додав, що рятувальники Білгород-Дністровського відділення Державної служби надзвичайних ситуацій знайшли біля входу в гирло Дністровського лиману, поряд з курортом Затока, ще двоє тіл потонулих 17 жовтня пасажирів катера "Іволга" - усього станом на 20 жовтня число жертв трагедії досягло 18 осіб. Загалом же на катері перебувало більше 40 осіб.

Заступник голови Урядової комісії Юрій Васьков у свою чергу поінформував, що у найближчу годину на причал Іллічівського морського порту, куди було вивантажено судно "Іволга", очікується приїзд слідчої групи разом з представниками ДСНС.

"У першу чергу вони мають оглянути всі приміщення і дістати тіла загиблих. Для цього треба буде використовувати спецобладнання, тому що судно всередині дуже пошкоджене", - зазначив він.

Нагадаємо, катер «Іволга», на якому за паспортом могло перебувати лише 12 пасажирів та троє членів екіпажу, вийшов у море зі значним перевантаженням. Після аварії 17 жовтня  було врятовано 22 осіб з числа тих, хто був на борту, і знайдено 14 тіл загиблих. Перша перевірка піднятого з дна Чорного моря катера підтвердила наявність усередині щонайменше двох тіл загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-