Екс-регіонал Сальдо

Екс-регіонал Сальдо "пробрався" на вибори мера Херсона в обхід ТВК

Укрінформ
Центрвиборчком зареєстрував кандидатом на посаду Херсонського міського голови та у депутати міськради колишнього регіонала Володимира Сальдо, якому Херсонська ТВК декілька разів відмовляла у реєстрації.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні у середу ввечері, інформує прес-служба ЦВК.

"Розглянувши відповідні документи, що надійшли до ЦВК, а також з метою захисту виборчих прав суб'єктів виборчого процесу та беручи до уваги встановлення рішенням Одеського апеляційного адміністративного суду відповідності вказаних документів вимогам закону і відсутності підстав для відмови в реєстрації, Комісія зареєструвала кандидата на посаду Херсонського міського голови, а також кандидата в депутати Херсонської міської ради в багатомандатному виборчому окрузі, включеного до виборчого списку Херсонської міської партійної організації політичної партії "Наш край" першим кандидатом, Сальда Володимира Васильовича", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 жовтня ЦВК встановила факт одноразового грубого порушення Херсонською міською виборчою комісією вимог чинного законодавства та достроково припинила повноваження усього її складу, при цьому зобов'язавши вказану виборчу комісію після сформування її нового складу прийняти рішення про реєстрацію Сальда кандидатом у мери.

Водночас, за даними ЦВК, усупереч зазначеним вимогам Херсонська міська виборча комісія відповідних рішень не прийняла. У зв'язку з цим 13 жовтня Центрвиборчком зобов'язав Херсонську ТВК забезпечити доставку до ЦВК оригіналів поданих Херсонською міською партійною організацією політичної партії "Наш край" документів щодо реєстрації Сальда.

Нагадаємо, Сальдо вже був херсонським градоначальником у 2002-2012 рр. У 2012 році він обрався до парламенту і став членом Партії регіонів. Голосував за "диктаторські закони 16 січня".

Фото: Херсонські вісті

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-