Обмежень у використанні електроенергії в Криму немає - Укренерго

Обмежень у використанні електроенергії в Криму немає - Укренерго

Укрінформ
Пошкоджену електроопору високовольтної лінії "Мелітополь-Джанкой" відновлено і вже включено в роботу. Обмежень у використанні електроенергії в Криму немає.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

"Увечері 12 жовтня завершено роботи з відновлення пошкодженої електроопори повітряної лінії Мелітополь-Джанкой 330 кВ. 13 жовтня о 6:08 лінію включено в роботу", - зазначили в компанії.

В "Укренерго" підкреслили, що це "дало змогу відновити роботи з реконструкції лінії "Каховка-Джанкой", які відповідно до погодженого графіку, триватимуть до 19:00 18 жовтня. Після цього енергозабезпечення Криму здійснюватиметься за звичайною схемою живлення".

У компанії запевнили, що "обмежень у використанні електроенергії в Криму у зв'язку з виведенням у ремонт лінії "Мелітополь–Джанкой" не було".

Крім того, заявили в "Укренерго", енергетики не могли розпочати ремонт опори через активістів громадянської блокади Криму, які перешкоджали роботі, оголосивши про "енергетичну" блокаду півострова.

За даними компанії, ремонт електроопори було розпочато в понеділок, 12 жовтня, після того, як активістів переконали в необхідності допустити енергетиків до пошкодженого об'єкту.

Нагадаємо, 20 вересня на адміністративному кордоні з Кримом розпочалася громадянська акція з блокування поставок продовольства на півострів. Ініціатори акції заявляли, що слідом за продуктовою буде блокада електроенергії.

У ніч на 6 жовтня в районі села Чонгар у Херсонській області була пошкоджена бетонна електроопора високовольтної лінії "Мелітополь-Джанкой". За цим фактом МВС порушило кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-