Лише 13% розвідників переїхали з окупованого Криму на материк - голова спецслужби

Лише 13% розвідників переїхали з окупованого Криму на материк - голова спецслужби

Укрінформ
Голова Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь констатує, що лише 13% особового складу в Криму повернулися на материкову частину України після анексії півострова.

Про це він заявив під час презентації книги "Таємний легіон Української революції" в Укрінформі.

"Я не буду казати, в якому стані мені прийшлося очолити зовнішню розвідку, ви всі знаєте, в якому стані інституції системи національної безпеки залишились після Януковича. Я очолив розвідку, коли Крим вже був окупований... Тільки 13% особового складу розвідки вийшло з Криму. Всі інші залишились на тій стороні. Про Донецьк і Луганськ говорити не буду", - сказав Гвоздь.

За його словами працівники СЗР були дезорієнтовані,  з ними потрібно було працювати: "Я ніколи не думав, що (доведеться - ред.) вводити виховну роботу. Тому звісно, ми не виходимо на широкі екрани".

Гвоздь також зазначив, що для зовнішньої розвідки може бути шкідливим постійно повідомляти про свою діяльність суспільству.

"Я як голова Служби зовнішньої розвідки вважаю, що піар для розвідки - шлях в нікуди. Нам потрібно відходити від процесу, а переходити до результату", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-