У Харкові продовжили арешт організаторці вибуху в пабі

У Харкові продовжили арешт організаторці вибуху в пабі "Стіна"

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив арешт Марини Ковтун, підозрюваної в організації теракту в харківському рок-пабі "Стіна", на 60 днів, тобто, до 11 грудня.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Колегія суддів продовжила Ковтун Марині Анатоліївні запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 грудня 2015 року", - зазначили в суді.

Суд задовольнив клопотання адвокатів підозрюваної про те, щоб під час судового засідання вона не знаходилася в металевій клітці.

"Суд виніс визначення про перенесення засідання в інший зал, обладнаний скляним кубом для підозрюваних. Через ремонт в цьому залі суд оголосив перерву в розгляді справи до 6 листопада, коли буде зачитаний обвинувальний акт", - додали в суді.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 9 листопада 2014 року в рок-пабі "Стіна" - популярному місці зустрічей бійців батальйонів-учасників військових дій в зоні АТО - вибухнув пристрій, начинений болтами і гайками і залишений невідомими біля стійки бару. Під час вибуху постраждали 13 людей. Як підозрювана в організації теракту, а також посяганні на зміну кордонів території України, придбанні і зберіганні зброї і боєприпасів затримана 48-річна керівниця одного з угруповань терористичної організації "Харківські партизани" Марина Ковтун.

Восени 2014 року затримано 12 членів диверсійної групи, причетної до вибухів на Харківщині. У них виявлено відеозвіт про вибух у пабі "Стіна".

За словами прокурора Харківської області Юрія Данильченка, вибух у пабі "Стіна" - перший теракт у Харкові, вчинений не для залякування, а для вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-