АТО: розпочалася друга фаза відведення озброєнь малих калібрів

АТО: розпочалася друга фаза відведення озброєнь малих калібрів

Укрінформ
Сили АТО розпочали другу стадію першого етапу відведення від лінії розмежування озброєння калібру менше 100 міліметрів. Сьогодні відводять гармати.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Триває процес відведення озброєння. Зокрема, гармат калібром менше 100 мм. Процедура проходить під наглядом спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - сказав Лисенко.

За його словами, ця фаза триватиме 2 доби, після чого пройде верифікація відведеної артилерії. Третя ж фаза першого етапу - відведення мінометів.

"За інформацією Генштабу Збройних сил України, планується закінчити цю стадію відведення до 18 жовтня", - сказав Лисенко.

Він також поінформував, що за останню добу жоден український  військовослужбовець не загинув і не був поранений внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, українська сторона вже відвела від лінії зіткнення на 15 кілометрів усі танки. Наступним етапом, як повідомляли військові, стане відведення протитанкових гармат калібру до 100 міліметрів від лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-