Путін погодився на повний доступ ОБСЄ на Донбасі - Клімкін

Путін погодився на повний доступ ОБСЄ на Донбасі - Клімкін

Укрінформ
Під час переговорів у Нормандському форматі в Парижі президент РФ Володимир Путін вперше погодився на повний доступ місії ОБСЄ до усіх районів, підконтрольних бойовикам на Донбасі.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Свобода слова на ICTV» повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент Укрінформу.

"Перший раз я почув від російської сторони, від Путіна, що спостережна місія ОБСЄ повинна мати повний доступ до всього Донбасу, відповідно до свого мандату. Без цього повного доступу немає ніякої впевненості, що будь-який прогрес у сфері безпеки у нас є. Він не є повним, ми не можемо говорити про наступні кроки. Як ми можемо казати про відведення російських військ або про відведення російської техніки, коли це немає кому контролювати на всьому просторі Донбасу", - заявив він.

Як наголосив міністр, ця домовленість є ключовою.

"Тому що наші домовленості - розмінування під егідою ОБСЄ, заборона використання російською стороною засобів радіо-електронної боротьби для того, щоб глушити дрони ОБСЄ – це все дуже важливо. Але ця одна домовленість – повний доступ ОБСЄ – вона відкриває шлях", - розповів Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-