Бойовики стягують техніку на приморський напрямок

Бойовики стягують техніку на приморський напрямок

Укрінформ
В зоні проведення АТО супротивник використовує перемир'я для проведення ротації особового складу, передислокації техніки і будівництва інженерних споруд. Бойовики найбільш активні на приморському напрямку.

Про це у Фейсбуці написав керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"На приморському напрямку спостерігається скупчення бойової техніки російсько-терористичних військ. Протягом двох останніх діб в район н. п. Маркіне з РФ перекинуто не менше 30 од. бронетехніки (ББМ) і до 15 од. ствольної артилерії", - зазначив він.

Тимчук повідомив також про створення бойовиками декількох укріпспоруд і спостережних пунктів.

"З допомогою інженерної техніки (прибуває з РФ) у смузі н. п. Маркіне - Рози Люксембург активно ведуться роботи зі створення укріплень. В районі н. п. Новоазовськ бойовиками ведуться роботи з будівництва командно-спостережних пунктів. Будівельні роботи здійснюються з підручних матеріалів, оскільки командування терористів не виділяє матеріалів для будівництва об'єктів", - поінформував він.

Крім того, за даними "ІС", терористи активно проводять заходи з підвищення своєї боєздатності.

"Зокрема, на базі одного з бандформувань, що входять до складу так званої "5-й омсбр" (кол. "бригада "Оплот") проводяться курси з підготовки коригувальників вогню для артилерійських підрозділів. Поблизу лінії розмежування зафіксовано проведення занять з групою терористів з визначення координат і відстані до виявлених позицій ЗСУ за допомогою приладів для топографічної прив'язки і управління артилерійським вогнем", - написав Тимчук.

Він додав, що бойовики проводять заняття з бойової підготовки з танкістами підрозділів "2 АК ЛНР" на полігоні поблизу н. п. Круглик, з артилеристами "2 АК ЛНР" на полігоні біля н. п. Калиново, навчання батальйонного рівня "1-й омсбр 1 АК ДНР" в районі н. п. Комсомольське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-