Москаль запропонував виробникам тютюну спільну боротьбу з контрабандою

Москаль запропонував виробникам тютюну спільну боротьбу з контрабандою

Укрінформ
Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з представниками Асоціації «Укртютюн», яка об'єднує найбільших тютюновиробників України, і запропонував спільними зусиллями створити національну стратегію боротьби з нелегальною торгівлею підакцизними товарами.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

«Ми сподіваємося на допомогу виробників сигарет, які в першу чергу зацікавлені в захисті свого бізнесу. Одним із видів такої допомоги могло б стати придбання і встановлення сканерів на контрольно-пропускних пунктах або на перевалах при в'їзді в Закарпаття. Таке обладнання дороговартісне, однак воно може залишатися у власності компаній, а обслуговуватися спільно із силовими структурами», - цитує керівника області прес-служба ОДА.

При цьому Москаль зазначив, що за півтора місяця в області вдалося зламати схему контрабанди сигарет, яка під “дахом” влади та силовиків у масовому порядку здійснювалася через Закарпаття в країни ЄС. За його словами, на «зеленому кордоні» фіксуються спроби провозу тільки невеликих (кілька ящиків) партій сигарет. Це підтверджують і силовики суміжних країн.

Представники «Укртютюну» розповіли, що за кілька останніх років в Україну через митницю завезли близько десятка ліній для виробництва сигарет, які офіційно ніде не зареєстровані. Очевидно, більшість із них встановлена на нелегальних фабриках, які виробляють підробки відомих брендів. Ще одна пов'язана з цим проблема полягає в тому, що велика кількість контрафакту, який начебто знищується за рішенням суду, пізніше якимось чином потрапляє на вторинний ринок.

Читайте також: Москаль знайшов союзника у боротьбі з контрабандою

За результатами зустрічі було прийнято рішення, що закарпатська влада сприятиме боротьбі з нелегальною торгівлею юридично, а виробники сигарет, зі свого боку, розглянуть можливість придбання і встановлення на Закарпатті спеціальних сканерів для боротьби з контрабандою.

Крім того, учасники зустрічі домовилися створити при Закарпатській облдержадміністрації координаційну раду для протидії нелегальній торгівлі сигаретами із залученням інших прикордонних областей і підготувати національну стратегію для боротьби з нелегальною торгівлею всіма підакцизними товарами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-