Місто на Вінниччині засипало сажею – оголосили надзвичайний стан

Місто на Вінниччині засипало сажею – оголосили надзвичайний стан

Укрінформ
Ладижин на Вінниччині в ніч на понеділок засипало сажею з котельні місцевого підприємства. У місті оголошено надзвичайний стан.

Про це повідомив ладижинський міський голова Валерій Коломейцев.

«До мене почали звертатися люди ще з о пів на восьму ранку.  З огляду на масштаби забруднення, я оголосив у місті надзвичайний стан і  звернувся до начальника обласного управління з надзвичайних ситуацій, в санепідемслужбу. До міста виїхали спеціалісти, щоб визначити і все задокументувати. Ми знаємо, що викиди – з котельні ( місцевого заводу – авт.), але хочемо мати все документально, щоб потім змусити винних заплатити людям не лише моральні, у першу чергу, матеріальний збиток», - повідомив Коломейцев.

Екологічне лихо сталося в Ладижині в ніч з неділі на понеділок внаслідок викидів чорного масної сажі, як вважають у місті -  з котельні заводу «Біолік». Постраждали мешканці вулиць Леніна, Тиха, Польова, ентузіастів  та Робітнича.

Масна сажа забруднила і знищила майно людей, урожай на городах, вкрила проїжджу частину вулиць та тротуари.

Містян закликали телефонували до міськради, щоб можна було визначити розмір збитків та згодом  вимагати компенсацію у винуватців.

Читайте також: Меджліс може ввести надзвичайний стан

Ладижин – місто обласного значення на Вінниччині за 114 км на південний схід від обласного центру, в якому проживає  трохи більше 22 тис. населення. У місті розташоване Ладижинська ТЕС, яка входить до складу компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Місто вважається населеним пунктом області з найбільш забрудненим атмосферним повітрям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-