У Харкові на проросійському мітингу вимагають звільнити затриманих

Укрінформ
Понад тисяча осіб із георгіївськими стрічками і російськими прапорами беруть участь у мітингу поблизу будівлі Харківської ОДА. До звичної вимоги провести обласний референдум про федералізацію додалася нова: звільнити сепаратистів, затриманих під час нічної антитерористичної операції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мітингувальники вийшли на проїжджу частину вулиці Сумської. Вони скандують: "Поверніть затриманих у сім'ї!", "Росія!", "Харків - російське місто!", "Фашисти!".

Дві сотні проросійських активістів спробували було прорватися з вулиці Мироносицької у ворота заднього двору ХОДА, але черговий наряд міліції встиг їх закрити.

Активісти, деякі в масках, заблокували ворота. Кілька осіб безуспішно намагалися розхитати залізну огорожу. Пізніше усі вони приєдналися до мітингу поблизу ХОДА.

Як повідомляло агентство, під час нічної антитерористичної операції зі звільнення будівлі ХОДА затримано до 70-ти сепаратистів. Серед них - організатори штурму ХОДА вночі 6 квітня.

В операції брали участь 270 міліціонерів і бійців спецпідрозділу Національної гвардії на чолі з командувачем Внутрішніх військ України генерал-лейтенантом Степаном Полтораком. Правоохоронці діяли без вогнепальної зброї. Дві сотні сепаратистів, що засіли у будівлі, були озброєні. Поранено трьох правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-