У 2013 році Крим прийняв 5,890 млн туристів

У 2013 році Крим прийняв 5,890 млн туристів

Укрінформ
За минулий рік в Криму відпочило 5 млн 890 тис. осіб.

За минулий рік в Криму відпочило 5 млн 890 тис. осіб.

Про це курортно-інформаційний центр повідомив міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв.

"Незважаючи на те, що минулий рік не побив рекордів, його можна вважати одним з кращих", - зазначив він.

Лієв розповів, що кількість тих, що відпочили в Криму, за минулий рік на 4% поступається рекордному 2012 року (6 млн 134 тис.), але натомість на 3,7% більше, ніж відвідало автономію в 2011 році (5 млн 676 тис.) і на 2,6% більше показників 2010 року (5 млн 739 тис.).

"Особливо порадував результат просування кримського оздоровлення весною. У цей період півострів відвідали на 20% більше туристів, ніж торік", - уточнив міністр.

Основним чинником, що зіграв на пониження турпотоку, стало аномальне похолодання у вересні і жовтні.

"Це дуже важливий урок для турбізнесу, який має розуміти, що не варто покладатися тільки на природні чинники, а необхідно готувати для гостей цікаві пропозиції. Яскравим прикладом в цьому питанні виступають селища Миколаївка і Коктебель. Якщо перший не зміг справитися зі спадом числа туристів, то завдяки обширній подієвій програмі Коктебель не відчув у відпочивальниках браку", - пояснив глава кримського курортного відомства.

Разом з цим Лієв вказав на тенденцію зростання податкових зборів з підприємств санаторно-курортного комплексу автономії: "За одинадцять місяців цього року 825 легально працюючих готелів і санаторіїв сплатили до бюджету Криму 542 млн грн.".

"Разом з тим основна частина доходів від туризму залишається в тіні, оскільки чотири мільйони туристів, як і раніше, вважають за краще зупинятися в приватному секторі, роботу якого важко координувати і аналізувати", - відзначив Лієв.

Вирішити цю проблему, на його думку, дозволить обов'язкова категоризація всіх об'єктів розміщення Криму, яка вже в 2014 році "дозволить зробити цей сегмент туристичного ринку прозорим, що позначиться і на сервісі, і на надходженнях до бюджету".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-