Вітчизняний автопідйомник для гасіння пожеж у висотках виготовили у Херсоні

Укрінформ
У Херсоні продемонстровано виготовлені місцевим підприємством гідравлічні автопідйомники для гасіння пожеж у висотних будинках.

Про це у розмові з кореспондентом УКРІНФОРМу розповіла у вівторок провідний фахівець відділу взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю управління ДСНС України в Херсонській області Оксана Федоренко.

"У Херсоні відбулася демонстрація двох підйомників, виготовлених місцевим заводом "Проторус" і модернізованих у місті Прилуки на автомобільному заводі "Пожмашина". Підйомник ВС-32 на шасі автомобіля КамАЗ має максимальну вантажопідйомність 300 кг. У люльці підйомника може одночасно знаходитися двоє людей. Час підйому люльки на максимально можливу 32-метрову висоту - 5 хвилин. Зона роботи підйомника за кутом повороту стріли - 360 градусів", - зазначила Федоренко.

Коштує такий автопідйомник 1,8 млн грн. Вартість зарубіжних аналогів - 500 тис. євро, додала вона.

За інформацією управління ДСНС України, наразі в Херсоні, де нараховується 30 будинків висотністю понад 9 поверхів, пожежно-рятувальна служба не має жодного автопідйомника для гасіння пожеж на верхніх поверхах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-