Пресконференція американського драматурга Річарда Нельсона щодо його візиту в Україну

Пресконференція американського драматурга Річарда Нельсона щодо його візиту в Україну

Укрінформ
22 квітня, 12:00 - пресконференція американського драматурга Річарда Нельсона щодо його візиту в Україну.

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікери: Річард Нельсон - американський драматург і режисер;  Богдан Бенюк - директор-художній керівник Київського академічного драматичного театру на Подолі; Роман Халаїмов - актор Київського академічного драматичного театру на Подолі, який грає головну роль у виставі Річарда Нельсона.

Чому це цікаво?

У ході пресконференції Річард Нельсон розповість про мету свого візиту до України, свій досвід постановок політичних п’єс. Також він анонсує власний майстер-клас в Театрі на Подолі, поділиться здобутими враженнями від роботи в Україні під час війни, особливостями роботи з українськими акторами та поділиться власними емоціями від культурного життя столиці.

Варто зазначити, що Річард Нельсон приїхав до Театру на Подолі, щоб підтримати український театр і його шанувальників. Так, режисер та сценарист працюватиме  в Києві понад два місяці. За цей період планує створити виставу за власною п’єсою з акторами Театру на Подолі, провести майстер-класи та обговорення для українських артистів та митців театру, а також дізнатися більше про Україну. Його український щоденник буде опубліковано в «The Guardian».

Під час свого перебування в Україні драматург покаже власну п’єсу «Тускульські бесіди».

Довідково. Річард Нельсон – американський драматург, письменник, сценарист, режисер і педагог. Лауреат премії Tony та низки значних нагород у галузі драматургії.

У його доробку близько 50 постановок, 10 кіносценаріїв та радіоп’єс.

Найвідоміші свої вистави ставить у  Лондоні (Royal Shakespeare Company), Парижі (Theatre du Soleil), Нью-Йорку (Playwrights Horizons, Old Globe, The Public Theate), Чикаго (Goodman Theatre).

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Драматург і режисер Річард Нельсон поставить виставу за своєю п'єсою у Театрі на Подолі

У київському Театрі на Подолі 3 й 4 травня відбудеться прем’єра вистави за п’єсою Річарда Нельсона «Тускульські бесіди».

Про це сам американський драматург і режисер повідомив на пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

За словами Нельсона, у п'єсі він намагався показати, що люди відчувають у житті, вона про людей, які намагаються знайти порозуміння щодо того, що робити далі.

Дія відбувається у 45 році до народження Христа у заможній громаді Тускулі за Римом, де проживають можновладці. «Вони протягом літа намагаються зрозуміти, як їм подолати чи контролювати Юлія Цезаря. Вони переконують себе, йдуть на компроміси з собою, можуть навіть зрадити себе. Все тут крутиться довкола родин, їхніх бесід. Це про людей, про двозначності, з якими нам треба жити», – сказав драматург.

Автор зауважив, що йому дуже цікаво, як відреагує українська аудиторія. Він також підкреслив, що постановку в Україні слід сприймати як самостійний твір, а не адаптацію оригіналу.

Нельсон також анонсував свій майстер-клас в Театрі на Подолі. «Я спробую донести свої погляди щодо того театру, який я намагаюся творити, розказати, звідки походить моє сприйняття театру... Мені цікаво поспілкуватися з людьми, які працюють у театрі, дізнатися про їхнє розуміння щодо того, що є театр для Києва», – зауважив Нельсон.

Про творчу співпрацю з відомими американським драматургом і режисером розповів директор - художній керівник Київського академічного драматичного театру на Подолі Богдан Бенюк. «Я називаю Річарда Нельсона хірургом. Медики з різних країн приїжджають до нас, щоб допомагати у порятунку тіла, а Нельсон приїхав як медик, який рятує душу. Ми побачимо цю виставу, де пан Річард за допомогою психологічної згоди глядацьких очей досягає певного результату», – сказав він.

Бенюк зауважив, що глядачу завжди цікаво, коли життя народжується просто перед його очима – на сцені.

«Глядач, приходячи на ту чи іншу виставу весь час, не бачить повторів. Він весь час бачить іншу виставу, чого і добивається пан Річард у цих неймовірних бесідах. Те, що вирішує шістка людей у п'єсі, які говорять про своє майбутнє і майбутнє країни, натикається на ці проблеми, які ми вирішуємо щодня. Коли це народжується просто на очах – це є фішка, яку ніколи не виграє кіно», – переконаний директор Театру на Подолі.

Річард Нельсон – американський драматург, письменник, сценарист, режисер і педагог. Лауреат театральної премії Tony та низки значних нагород у галузі драматургії. У його доробку близько 50 постановок, 10 кіносценаріїв та радіоп’єс.

Найвідоміші свої вистави Нельсон поставив у Королівському Шекспірівському театрі у Лондоні, паризькому Театрі дю Солей, у Нью-Йорку (Playwrights Horizons, Old Globe, The Public Theate), Чикаго (Goodman Theatre). Він викладає драматургію в Єльській школі драми.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-