Презентація результатів власного розслідування Ради бізнес-омбудсмена щодо феномену податкових перевірок

Презентація результатів власного розслідування Ради бізнес-омбудсмена щодо феномену податкових перевірок

Укрінформ
16 квітня, 14:00 - презентація результатів власного розслідування Ради бізнес-омбудсмена щодо феномену податкових перевірок.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасники: Роман Ващук - бізнес-омбудсмен;  Оксана Швець -  Американська торговельна палата; Наталія Артемчук - Європейська Бізнес Асоціація; Дмитро Михайленко - Торгово-промислова палата; Геннадій Чижиков - Торгово-промислова палата; Юлія Дроговоз - Український союз промисловців та підприємців (онлайн); Мирослав Лаба - Спілка українських підприємців; Олег Гетман - Економічна Експертна платформа (онлайн).

Чому це цікаво?

Бізнес-омбудсмен України Роман Ващук спільно з керівниками провідних бізнес-асоціацій оголосить результати власного розслідування. Зокрема, він презентує бачення Ради бізнес-омбудсмена щодо зміни підходів фіскальних органів до податкових перевірок для побудови довіри між бізнесом і державою.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram

Підсумкові матеріали:

Для всіх бізнесів потрібно змінювати підхід, а не шукати обраних - бізнес-омбудсмен

У Раді бізнес-омбудсмена вважають, що для того аби змінити ситуацію з податковими перевірками, доцільно створювати не "клуб білого бізнесу" для обраних, а вирівнювати поле гри для усіх підприємців.

Про це в Медіацентрі Україна — Укрінформ під час презентації результатів власного розслідування Ради бізнес-омбудсмена щодо феномену податкових перевірок сказав бізнес-омбудсмен Роман Ващук.

"Треба вирівнювати поле гри для всіх бізнесів. Потрібно змінювати підхід, а не створювати резервацію для обраних", - сказав Ващук.

Він зазначив, що з поверненням податкових перевірок, саме вони стали у фокусі роботи Ради бізнес-омбудсмена.

Ващук зазначив, що досить часто податкові органи вбачають платників податків радше як потенційних порушників. Звісно це не може не викликати пересторогу і з боку бізнесу. За проведеним опитуванням Радою бізнес-омбудсмена, рівень довіри бізнесу в контексті податкових перевірок до регіональних податкових органів складає 13,3%, а до центрального апарату ДПС 18,9%. Це не є загальнодержавним опитуванням, однак все ж є певним показником ставлення бізнесу до податкових органів.

"Як мало би бути - це сервісність податкових органів задля приросту добровільних надходжень. Також це можливість виправити мимовільні помилки для справних платників податків. Фокус перевірок має бути націлений на порушників із злочиним умислом", - акцентував Ващук.

Як повідомлялось, із 1 грудня 2023 року в Україні відновилися податкові перевірки щодо ризикових підприємств. У березні 2024 року голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що було розроблено законопроєкт про "клуб білого бізнесу". Суть документа в тому, що якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищий за середні по галузі рівень зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється. Це поза іншими перевагами. Перелік переглядається щокварталу.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-