Використання міжнародного досвіду для удосконалення механізмів залучення інвестицій в Україну

Використання міжнародного досвіду для удосконалення механізмів залучення інвестицій в Україну

Укрінформ
19 березня, 10:00 - обговорення на тему: «Сприяння зростанню України: використання міжнародного досвіду для удосконалення механізмів залучення інвестицій»

Організатори:  Медіацентр Україна-Укрінформ.

Учасники: Стефан Сікарс - старший координатор ЮНІДО в Україні; Ігор Бураковський - голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій; Андрій Длигач - доктор економічних наук, CEO групи компаній Advanter Group.

Теми до обговорення:

  • Промислове діагностичне дослідження ЮНІДО: презентація ключових висновків та наслідки для промислового сектору та економіки України.
  • Підвищення інвестиційної привабливості України шляхом застосування практик міжнародного досвіду.
  • Стратегії імплементації міжнародного досвіду та знань.
  • Підвищення спроможності України для залучення та використання міжнародних інвестицій.

Чому це цікаво?

Оскільки Україна прагне забезпечити процвітаюче майбутнє в умовах викликів, суть сталого зростання полягає в гармонійному поєднанні внутрішніх можливостей з міжнародним досвідом. Дотримуючись рекомендацій, викладених у діагностичному дослідженні ЮНІДО та сприяючи створенню екосистеми співпраці, Україна може відкрити нові горизонти розвитку, залучення інвестицій та економічного відновлення.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Енергетика, агропереробка, машинобудування - найбільш перспективні сфери для інвестування, - експерт

Для інвестування найбільш привабливими є сфера енергоефективності, агроперобка, машинобудування, індустрія гостинності та орхорони здоров'я, а також ІТ сфера.

Про це в Медіацентрі Україна-Укрінформ під час обговорення на тему: «Сприяння зростанню України: використання міжнародного досвіду для удосконалення механізмів залучення інвестицій» розповів доктор економічних наук, CEO групи компаній Advanter Group Андрій Длигач.

"Перш за все нам потрібно створити такі умови за яких будь-який сектор міг би розвиватися. Що стосується перспектив, то з огляду на нашу європейську інтеграцію, ми маємо величезні можливості у всьому, що стосується, наприклад, "зеленого" переходу. Для прикладу, металургія точно має відновлюватися у формації "зеленої сталі". З точки зору енергетики, то Україна точно буде енергетичним хабом у Європі", - сказав експерт.

За його словами. на поточний момент можна розвивати відновлювальну енергетику. Також це і агропереробка, яка дає змогу вирішити українські логістичні проблеми. Більше того, хоч піднесення машинобудування наразі і викликане оборонно-промисловими потребами, проте це є свідченням того, що можна розвивати машинобудування не тільки для військової галузі.

"Здавалося б, що індустрія гостинності мала б наразі добре просідати, але ж ні, йде будівництво нових готелів, комплексів, ресторанів. І це пов'язано як з релолокацією та виникненням інших регіональних потреб, а також зі зменшенням виїзного туризму з України", - наголосив Длигач.

Що ж стосується медичної галузі, додав експерт, то це питання не лише потреб військових. Наразі потрібно близько 200 нових шпиталів для реабілітації поранених. Це будуть значні інвестиції. Також це і майбутнє медичного туризму в Україні, адже наразі організації ООН, Червоного Хреста та ЮНІСЕФ активно працюють над тим, як зробити стратегію розвитку цього сектору.

За словами Длигача, хоч сфера ІТ і перестала бути драйвером зростання, вона все одно лишається переспективною і привабливою для інвестора.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що дасть змогу інвесторам отримати компенсацію за збудовані об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-