Оперативна ситуація на фронті

Оперативна ситуація на фронті

Укрінформ
9 червня, 14:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація на фронті».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікери:  Ганна Маляр - заступниця міністра оборони України; Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ; Олексій Надточий - начальник оперативного управління Головного управління НГУ, Олексій Сергєєв - начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування НПУ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 9 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Міноборони перерахує 65,2 млрд грн для виплат військовим за травень

Міністерство оборони перерахує загалом 65,2 мільярда гривень на виплати українським військовослужбовцям за травень.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Станом на 8 червня Міністерство оборони профінансувало військовим частинам 16,1 мільярд гривень грошового забезпечення... Загалом за травень будуть виплачені у червні військовослужбовцям 65,2 мільярда гривень - це грошове забезпечення", - сказала вона.

Вона підкреслила, що грошові виплати у сфері оборони здійснюються у поточному місяці за попередній.

Також Маляр зазначила, що з 2 по 8 червня для забезпечення підрозділів ЗСУ Міністерство оборони передало: більше 21 тис. одиниць бронежилетів, більше 7 тис. шоломів, більше 10 тис. комплектів форми, більше 5 тис. пар взуття.

Маляр також повідомила, що Міноборони вже запустило процес підготовки до зими і вже отримує зимову форму.

Вона також зазначила, що потреби Збройних сил України динамічно змінюються і Міноборони на це реагує, укладаючи нові контракти для закупівлі.

"У травні запит Збройних сил на бронежилети, порівняно з квітнем, зріс на 82%, запит на шоломи збільшився на 55%, потреби в літніх черевиках збільшено на 60%", - сказала Маляр та додала, що Міноборони намагається забезпечити регулярне та постійне постачання.

Вона зауважила, що у Медсил ЗСУ функціонує школа тактичної медицини і вже відповідні курси пройшли близько 600 бойових медиків і вони розподілені у прифронтові мобільні стаціонарні шпиталі та надають кваліфіковану допомогу пораненим.

Як повідомлялося, за даними Міноборони, військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, на день держава сплачує 3 тисячі гривень. Небойовий день оплачується у розмірі одна тисяча грн.

Міноборони через суд зобов'язало постачальника замінити 164 т зіпсованих консервів

Міністерство оборони через суд зобов'язало постачальника замінити 164 тонни неякісних м'ясних консервів для військових. Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"У нас є перемоги на юридичному фронті, зокрема Міноборони веде боротьбу з недобросовісними постачальниками харчування. Міноборони через суд зобов'язало постачальника неякісних м'ясних консервів, а йдеться про тушонки, поставити якісні замість тих, що були зіпсовані. Йдеться про майже 164 тонни", - сказала Маляр.

Вона додала, що Міноборони повернуло через суд авансовий платіж у розмірі 2,9 мільйона гривень, який сплатили раніше будівельній компанії, яка так і не розпочала будівництво житла для військових у попередньо визначені терміни.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія.

Нацгвардійці за тиждень затримали 1446 правопорушників - Надточий

Протягом останнього тижня нацгвардійці затримали і передали представникам силових відомств 1 446 правопорушників.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіа Центр Україна — Укрінформ начальник оперативного управління Головного управління Нацгвардії Олексій Надточий.

“За результатом виконання завдань затримано та передано правоохоронцям 1 446 осіб”, - сказав він.

За словами Надточого, 91 особу затримали за підозрою у скоєнні кримінального злочину, 11 осіб — за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп і 1355 осіб — за підозрою у причетності до адміністративних правопорушень.

У затриманих вилучили гранату, дві одиниці холодної зброї і 250 грамів наркотичних речовин.

Крім того, за тиждень фахівці Нацгвардії виявили і знешкодили 1 249 вибухових предметів.

Надточий також нагадав, що 3 червня водолази Нацгвардії дістали з дна Київського водосховища російський вертоліт Мі-35М із двома загиблими російськими пілотами на борту.

“Піднята техніка стане одним із доказів присутності військ рф на території України та військових злочинів, скоєних у період повномасштабного вторгнення”, - зазначив начальник управління НГУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

росія продовжує терор на тимчасово окупованих територіях - Маляр

росія продовжує чинити терор на тимчасово окупованих територіях України, населення потерпає, але загарбникам так і не вдалося отримати підтримку від місцевих мешканців.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"росія продовжує свою варварську діяльність на тимчасово окупованих територіях по відношенню до українського населення. Фактично це тактика терору", - сказала Маляр.

Вона додала, що на тимчасово захоплених росією територіях ускладнюється соціально-економічна ситуація.

"На жаль, наші люди там дуже потерпають. Але окупанту не вдається заручитися підтримкою українського населення, яке вимушено знаходиться на тимчасово окупованих територіях", - сказала Маляр.

За її словами, росія активізує діяльність, спрямовану на соціально-економічну та політичну "інтеграцію" тимчасово окупованих територій.

"Нам відомо, що росія за рахунок тимчасово окупованих територій вирішує свою продовольчі та демографічні завдання. Так само нам відомо, що росія здійснює підготовку з визначення конкретних місць для проведення так званих референдумів. Тобто росія не полишає цих планів попри те, що їй поки що це не вдалось зробити, тому що Українська держава бореться з тимчасовою окупацією різними методами, про які не можна говорити публічно", - зауважила Маляр.

Вона розповіла, що тимчасово окуповані території відвідують представники центральної та регіональної російської влади, і вони готуються до практичних заходів щодо "інтеграції".

Водночас, наголосила Маляр, Українська держава зі свого боку робить все, щоб повернути тимчасово окуповані території під свій контроль.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво окупованою частиною Донеччини від місцевих колаборантів переходить під прямий контроль росіян, без подальших спроб імітувати "референдум" чи інші "волевиявлення народу". Новим "керівником уряду днр" призначено росіянина Віталія Хоценка.

На Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

росія посилила спроби зриву контрактів щодо постачання зброї Україні – Маляр 

Спецслужби російської федерації посилили спроби зриву контрактів щодо постачання в Україну озброєння.

Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Спецслужби російської федерації посилили підривну діяльність у різних країнах світу з метою зриву укладення контрактів Україною щодо придбання та постачання озброєння та військової техніки", - підкреслила Маляр.

Крім того, вона зауважила, що російська федерація продовжує фінансувати соціальні, гуманітарні, культурно-просвітницькі та політичні проєкти в країнах Європи.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Станом на 9 червня українські військові знищили близько 31 тисяч 700 росіян.

Попри втрати, збройні сили рф не припиняють вести виснажливі бойові дії - Генштаб ЗСУ

Попри втрати, збройні сили рф не припиняють вести виснажливі високоінтенсивні бойові дії на широкому фронті.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"Незважаючи на втрати, які ми їм наносимо, збройні сили рф не припиняють вести виснажливі високоінтенсивні бойові дії на широкому фронті. Так, на Сіверському напрямку противник веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Сєвєродонецьк. Успіху на даний час не має. На Лиманському напрямку ворог здійснює підготовку до проведення наступу на Слов'янськ. На Бахмутському напрямку противник продовжує здійснювати обстріли із застосуванням ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню. Проводив наступальні штурмові дії, зазнав втрат та був змушений відвести свої підрозділи на відновлення", - сказав Громов.

За його словами, на Харківському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на утриманні займаних рубежів, завданні вогневого ураження силам оборони.

На Криворізькому, Запорізькому та Миколаївському напрямку противник веде позиційну оборону. Здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ, зосереджує основні свої зусилля на утриманні займаних рубежів. Водночас не полишає спроб відновити наступальні дії на цих напрямках, з метою виходу на адміністративний кордон Запорізької області.

У випадку успіху противник має намір взяти під повний контроль територію Херсонської області, "оволодіти містом Миколаєвом та створити умови для наступу на Одесу", сказав Громов.

На Чернігівському, Конотопському, Сумському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань також не виявлено.

Наші захисники не виявили ознак формування наступальних угруповань противника і на Бессарабському напрямку.

В акваторії Чорного моря, за даними Генштабу, в готовності до застосування перебувають 5 носіїв крилатих ракет із сумарним залпом до 36 ракет типу "Калібр".

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 9 червня ліквідували близько 31 700 російських військових, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Загострення криміногенної ситуації наразі немає - Нацполіція

За час воєнного стану зареєстровано 65 тисяч кримінальних проваджень, що на 16% менше, ніж за аналогічний період мирного часу. Нацполіція відмічає зменшення більш як удвічі кількості злочинів проти власності, пограбувань, розбійних нападів, зменшення кількості ДТП втричі.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування НПУ Олексій Сергеєв.

“Що стосується криміногенної стуації, то за цей період, за час воєнного стану, зареєстровано 65 тис. кримінальних правопорушень, що на 16% менше, ніж за аналогічний період мирного часу. Тому про загострення криміногенної ситуації зараз не можна вести мову. Відмічається зменшення в понад два рази кількості вчинених злочинів проти власності, пограбувань, розбійних нападів тощо. Також стабільною залишається ситуація на дорогах, кількість ДТП зменшилася втричі, а кількість осіб, які в них загинули — на чверть”, - сказав Сергеєв.

За його словами, на сьогодні в Україні працює 5,6 тис. нарядів поліції, що на тисячу більше ніж у мирний час.

Як повідомляв Укрінформ, за словами першого заступника міністра внутрішніх справ Євгенія Єніна, від початку дії воєнного стану лінія «102» отримала близько 1,5 мільйона повідомлень від громадян. Переважно це були звернення інформаційного або консультативного характеру, а також повідомлення про діяльність ДРГ.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-