Дні відкритих презентацій громадських практик

Дні відкритих презентацій громадських практик

Укрінформ
26 січня о 10.00 відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Дні відкритих презентацій громадських практик”. (Зала 2) 

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Віктор Галета - в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій; Олександр Чистяков - голова правління громадської організації “Асоціація риболовів України”; Тетяна Дяченко - старший науковий співробітник інституту гідробіології АН України; Віталій Даниленко - голова правління громадської організації “Либідь Є”; Артур Аракелян – голова комітету з питань міського благоустрою, охорони та збереження навколишнього природного середовища Громадської ради при КМДА, голова правління благодійного фонду “Народні скарби”; Максим Шахрай - голова правління громадської організації “Український екологічний союз”.

Підсумкові матеріали:

Голова Асоціації риболовів України пропонує запровадити "захмарні штрафи" за забруднення водойм

Боротьбу із забрудненням водойм потрібно посилити на законодавчому рівні, зокрема запровадивши великі штрафи.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі висловив голова правління ГО "Асоціація риболовів України" Олександр Чистяков.

"Для того щоб говорити про очищення води, потрібно спочатку виявити джерела забруднення та позбутися їх. А це слід зробити на законодавчому рівні. Просто потрібно підняти до небес штрафи і посилити покарання за отруєння прісноводних водойм. Це 242-та стаття Кримінального кодексу", - зазначив Чистяков.

За його словами, відповідний законопроект, розроблений юристами Асоціації риболовів України та Національної екологічної ради, вже 3 роки лежить у Верховній Раді.

Водночас Чистяков наголосив на необхідності більше займатися і власне очищенням водойм. "У нас є комунальне підприємство "Плесо" - воно не займається водоймами, а займається прибережною території, його благоустроєм. Це те саме, що підмітати у під'їзді і чекати, що у квартирі стане чисто. Лише останній склад "Плесо" почав врешті-решт займатися самими водоймами", - зазначив він.

За його словами, проблемою залишається надзвичайно мале фінансування, яке виділяється на цей напрямок.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-