Сучасний стан нагородної системи України та її вплив на соціальну адаптацію воїнів АТО

Сучасний стан нагородної системи України та її вплив на соціальну адаптацію воїнів АТО

Укрінформ
24 січня о 10.30 відбувся брифінг на тему: "Важливість вдосконалення нагородної системи України та її вплив на соціальну адаптацію воїнів АТО". (Зала 2)

Організатор: Всеукраїнська громадська організація "Країна".

Учасники: Михайло Матяш - заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор;  Руслан Руденко - голова правління Всеукраїнське об'єднання учасників АТО "Українці - Разом!"; Олександр Сопов - голова ВГО"Країна".

Коротко. На заході було проаналізовано історія та сучасний стан нагородної системи України: її досягнення та суттєві помилки; конкретні цифри, факти та прізвища, які не оприлюднювалися 25 років.

Підсумкові матеріали:

Громадськість допоможе вдосконалити нагородну систему України 

Нагородна система України потребує вдосконалення, і громадськість готова допомогти державним інституціям у цьому.

Про це заявили на прес-конференції в Укрінформі всеукраїнське об'єднання учасників АТО "Українці - Разом!" та всеукраїнська громадська організація "Країна".

"Сьогодні ми як ніхто розуміємо, що є проблема в нагородній системі України. Велика кількість учасників бойових дій мають бути відзначені, однак держава зараз не в змозі забезпечити усіх відзнаками. Разом з ВГО "Країна" ми будемо цей напрямок відпрацьовувати та покращувати нагородну систему в Україні", - заявив голова об'єднання "Українці - Разом!" Руслан Руденко.

Майданчиком для проведення обговорення реформи нагородної системи України, її досягнень та суттєвих помилок стане Українське національне агентство "Укрінформ".

"Ми розглянемо і спробуємо допомогти державі зробити так, щоб нагородна система України виконувала функції, які мусить виконувати. За вісім 15-хвилинних брифінгів протягом 3 місяців буде проаналізовано історію і сучасний стан нагородної системи України та її досягнення і помилки, конкретні цифри, факти і прізвища, які не були озвучені протягом останніх 25 років. Кожен з брифінгів буде присвячений одному з питань з досить широкого кола проблем, які, до речі, є не лише в Україні, а й в усьому світі", - повідомив голова ВГО "Країна" Олександр Сопов.

Він зазначив, що навіть у коаліційній угоді нинішньої Верховної Ради зазначено необхідність реформування нагородної системи України. "При цьому мається на увазі не просто кількість і зовнішній вигляд", - додав Сопов.

Заслужений лікар України Михайло Матяш наголосив, що сьогодні, коли Україна стоїть на порозі третьої річниці початку подій на Майдані і подальшої агресії РФ, є ряд героїв, яких держава встигла нагородити, однак залишилися ті, хто не був відзначений. "Дуже важливо не допустити виникнення в людей відчуття залишеності, невідзначеності. Важливо, щоб кожен отримав за заслуги", - підкреслив лікар.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-