"Оскар - 2016": нагородження переможців

Укрінформ
13 січня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "Нагородження переможців всеукраїнського конкурсу-огляду "Оскар - 2016". (Зала 1)

Організатор: Видавництво "Шкільний світ".

Учасники: Марина Мосієнко - генеральний директор видавництва "Шкільний світ"; Василь Кремень - президент НАПН України; Михайло Зуєв - секретар Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України.

Підсумкові матеріали:

У Києві нагородили переможців всеукраїнського освітнього конкурсу-огляду "Оскар - 2016"

В українській столиці нагородили переможців всеукраїнського освітнього конкурсу-огляду "Оскар - 2016".

Про це заявив секретар Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України Михайло Зуєв на прес-конференції в Укрінформі.

"Модернізація системи освіти неможлива без активної участі освітянської спільноти, тому такі заходи як "Освітній оскар" відіграють вагому роль у розбудові системи пошуку і підтримки активних, розумних і патріотичних людей, які здатні дати адекватну відповідь на існуючі та майбутні технологічні, економічні та політичні виклики і загрози", - сказав Зуєв.

За його словами, зараз наша держава прагне вибудувати та закріпити демократичну систему управління, яка базується на відповідних цінностях, прагне побудувати стабільну економіку та внести свій вклад у світовий прогрес. 

"Ставлячи перед собою ці завдання, ми зобов’язані подолати проблеми, пов’язані з постколоніальним, посттоталітарним та посткомуністичним статусом нашої країни. Вирішення цих та інших проблем лежить не лише у площині освіти, але освіта відповідає за закріплення нових принципів суспільного існування на ментальному рівні. Дуже приємно, що ці освітні ініціативи громадськості знаходять підтримку і на державному рівні", - зауважив він.

У свою чергу, генеральний директор видавництва "Шкільний світ" Марина Мосієнко поінформувала, що цей конкурс відбувається другий рік.

Вона підкреслила, що мета конкурсу - знайти і показати напрацювання найкращих лідерів освітньої галузі України. Загалом на конкурс надійшло близько 900 робіт.

"Зараз відбувається реформа нової української школи і все, що кожен з нас, кожен освітній колектив робить, лягає у фундамент цієї реформи та змін, які відбуваються. Сама назва конкурсу уже багато відкриває нам сенсів. По-перше, привернути увагу до вчителів і до професії вчителя. Нам дуже хочеться зробити престижною саму професію, по-друге, ми хочемо знайти таланти і підняти ці таланти нагору, аби їх побачило українське суспільство. По-третє, їх досвід, який зараз так потрібен, аби насправді реформувати спочатку українську школу, а потім країну", - наголосила Мосієнко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-