Презентація Закону України

Презентація Закону України "Про молодь"

Укрінформ
24 листопада о 15.00 відбулася прес-конференція присвячена завершенню роботи над Законом України "Про молодь". (Зала 1)

Організатор: Міністерство молоді та спорту України та Дитячий Фонд ООН "ЮНІСЕФ".

Учасники: Ігор Жданов - Міністр молоді та спорту України; Олександр Ярема - заступник Міністра молоді та спорту України; Іван Крулько - народний депутат України; Вадим Міський - керівник відділу адвокації Реанімаційного Пакету Реформ; Олена Сакович  - керівник програм з питань здоров'я та розвитку молоді ЮНІСЕФ в Україні, а також представники міжнародних організацій, органів виконавчої влади, громадських організацій та установ, які працюють з молоддю.

Довідково. Нова редакція Закону України "Про молодь" розроблялась протягом 2016 року народними депутатами України, спеціалістами Міністерства молоді та спорту, Реанімаційним Пакетом Реформ, членами молодіжних громадських об`єднань, громадськими діячами. 

Протягом 2016 року відбулась низка громадських обговорень в регіонах, в яких взяли участь кілька сотень активістів, представників молодіжного руху, місцевої влади тощо.

Нова редакція Закону України "Про молодь" – підготовлена українською молоддю для молоді.

Підсумкові матеріали:

Міністерство молоді та спорту презентувало новий законопроект «Про молодь»

Сьогодні, 24 листопада, у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» міністр молоді та спорту Ігор Жданов презентував новий законопроект «Про молодь».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми побачили, що молодь прагне змін, потребує нових механізмів та інструментів, а не ті радянські методи реалізації державної політики в молодіжній сфері. А для цього потрібно активно використовувати дорадчі та консультативні органи та залучати молодь», - заявив Жданов.

Він розповів, що цьому законопроекту передував ще один, який внесли на розгляд до Верховної Ради ще у 2015 році. Але не було дотримано принципу європейської молодіжної політики - залучення самої молоді. Тому у міністерстві вирішили провести попередні громадські слухання. До розробки оновленого законопроекту долучили близько 200 молодих експертів, а також проаналізували досвід різних країн ЄС.

Для розробки законопроекту були проведені регіональні обговорення з молоддю в Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові та Краматорську.

Міністр молоді та спорту висловив сподівання, що у Верховній Раді новий законопроект «Про молодь» не викличе ніяких запитань, оскільки він розроблений за кращими європейськими стандартами.

Керівник програм з питань здоров'я та розвитку молоді ЮНІСЕФ в Україні Олена Сакович привітала Міністерство молоді та спорту з такими починаннями.

«ЮНІСЕФ вітає зусилля міністерства щодо вдосконалення законодавства у сфері молоді. Ми вітаємо ініціативу проводити громадські обговорення серед молоді, бо саме вони мають вирішувати ті питання, які їх стосуються», - сказала Сакович.  

Народний депутат Іван Крулько, який виступив співавтором цього закону, зазначив, що для його розробки використали напрацювання 40 країн та Європейську хартію молоді.

«Цей закон дозволить скасувати три попередні закони, які стосуються молодіжної політики. В нас відбудеться своєрідна кодифікація, коли буде один документ, який стосуватиметься молодіжної політики», - сказав Крулько.

Депутат наголосив, що виховання національно-патріотичної позиції має починатися з того моменту, як дитина пішла в школу.

«Якби це робилося починаючи з 1991 року, я впевнений, що проблем, таких, як ми маємо з молоддю на Донбасі і в Криму, було б менше. Але треба готувати фахівців і запроваджувати певну систему, щоб формувати патріотичну думку на всіх етапах життя», - заявив Крулько.

Народний депутат розповів, що в планах є створення Національного агентства молодіжних ініціатив, яке формуватиметься Національним форумом з питань молоді, та займатиметься питаннями фінансування молодіжних ініціатив.

«Це буде великий кошик, який буде наповнюватися державним коштом, міжнародними грантами та пожертвами. Тобто, молодіжні організації, які працюють над своїми проектами, будуть фінансуватися з цієї організації», - повідомив Крулько.

До роботи над проектом долучилися Ренімаційний пакет реформ, ЮНІСЕФ та ІСАР.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-