Запалимо свічки. 26 листопада - День пам'яті жертв голодомору

Запалимо свічки. 26 листопада - День пам'яті жертв голодомору

Укрінформ
22 листопада  о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: "Вшанування Дня пам'яті жертв голодомору: мистецтво як засіб відродження історичної правди". (Зала 1)

Організатор: Міністерство оборони України та Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова».

Учасники: Юрій Логуш - засновник Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»; Тетяна Логуш - засновниця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»; Оксана Кириленко - заступник директора Філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція», телеканал UА: СУМИ; Євген Блискун - начальник Цeнтрального будинку офіцeрів Збройних Сил Украіни, полковник; Людмила Говійна - драматург; Володимир Філіпов - продюсер фільму «Гніздо горлиці»; Наталя Васько - актриса.

Мета: привернути увагу суспільства та ЗМІ до теми Голодомору та анонсувати виставу «Із Тарасом - через Морок» у постановці Конотопського народного театру  «Ми» за  однойменною п'єсою переможця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова -2015», яка відбудеться 26 листопада 2016 року у Будинку офіцерів Збройних Cил України.

Підсумкові матеріали:

Фільм «Гніздо горлиці» у 2017 році покажуть в Італії

Фільм «Гніздо горлиці» українського режисера Тараса Ткаченка планують випустити в прокат у 2017 році в Італії.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила директор промо-туру фільму «Гніздо горлиці» Поліна Бушинська, повідомляє кореспондент агентства.

«У 2017 році плануються прокати у Італії фільму «Гніздо горлиці», - сказала Бушинська.

Вона зазначила, що перший прем'єрний показ фільму відбувся в Ужгороді, другий - в Івано-Франківську. Загалом же, за її словами, станом на сьогодні у різних містах України відбулося вже 15 прем'єрних показів цього фільму.

Бушинська уточнила, що в Києві прем'єра цього фільму відбувалася тричі - в кінотеатрах «Жовтень», «Київська Русь» та «Оскар» у ТЦ «Гулівер».

Вона додала, що на цьому тижні планується ще зробити прем'єру фільму «Гніздо горлиці» у Кривому Розі та у Херсоні.

«Це дійсно фільм, який пронизує наскрізь, і зачіпає чи не кожну нашу родину. Треба, щоб було більше таких фільмів, Україна того варта», - резюмувала засновниця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Тетяна Логуш.

Як повідомляв Укрінформ, "Гніздо горлиці" - переможець 4-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництво фільму здійснили Продюсерський центр "Інсайт Медіа" (Україна) та "4 Rooms" (Італія). Режисер Тарас Ткаченко, продюсер Володимир Філіпов, сценарист - Василь Мельник. Драма заснована на реальних подіях і оповідає про життя українських жінок в Італії.

Ролі у фільмі виконали відомі українські та італійські актори: Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Ліна Бернарді, Микола Боклан, Олександра Сизоненко, Максим Канюка та Мауро Чіпріані.

Картина "Гніздо горлиці" отримала нагороду за Найкращий український фільм у рамках цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю.

Кіносценарій цього фільму був відзначений міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова» у 2012 році.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-