Дні відкритих презентацій громадських практик

Дні відкритих презентацій громадських практик

Укрінформ
14 листопада о 14.30 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Дні відкритих презентацій громадських практик". (Зала 2)

Організатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

Учасники: Віктор Галета - в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Наталія Петрова - начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Юрій Чиж - голова Громадської ради при Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації, голова Міжнародної благодійної організації «Асоціація чемпіонів України, Європи, Світу та Олімпійських ігор «Олімпійський вогонь»; Лариса Сосєвич - активіст Громадської організації «Ініціативна група стадіону «Старт»; Ігор Савенков - активіст Громадської організації «Ініціативна група стадіону «Старт»; Євгенія Макєєва - голова «Молодіжної громадської організації «Конкурс-фестиваль «Чарівна свічка».

Підсумкові матеріали:

Голова громадської ради при Шевченківській РДА Юрій Іванович Чиж розповів про роботу консультативно-дорадчого органу з моменту створення і по сьогоднішній день. Зокрема, мова йшла про співпрацю з громадськістю району. розгляд актуальних питань, по яких прийняті відповідні рішення і є певні результати тощо.  А як голова Міжнародної благодійної організації «Асоціація чемпіонів України, Європи, Світу та Олімпійських ігор «Олімпійський вогонь»  Юрій Іванович розповів про проведення «Чемпіонських уроків киянина» у навчальних закладах столиці.

"Чемпіонський урок киянина" пропагує здоровий спосіб життя, боротьбу з алкоголізмом, курінням, наркоманією. На власному досвіді я показував як можна добитися успіхів у житті, стати відомим спортсменом, якщо вести здоровий спосіб життя, не вживати алкоголю, мати мету й іти до неї", - зазначив він.

Це новий проект, який започаткований Департаментом суспільних комунікацій КМДА, підтриманий громадськими організаціями міста Києва. Формування консолідованої взаємодії влади й громади потребує постійного суспільного діалогу на засадах відкритості і прозорості.  Метою презентації є знайомство із кращими практиками громадських організацій. Тож вчора ділилися досвідом інститути громадянського суспільства Шевченківського району.

Про боротьбу за стадіон «Старт» розповіли громадські активісти ГО «Ініціативна група стадіону «Старт». Як все розпочалося і що стало поштовхом до об’єднання молоді, де черпати силу і енергію на боротьбу, хто надихає, хто підтримує та допомагає молодим активістам,я к налагоджується комунікація між громадою і владою. Про це та інше розповідали молоді активісти.

Завершальною була презентація Євгенії Макеєвої, яка в порівняні з іншими доповідачами, має чималий довід роботи в громадській діяльності. Євгенія Миколаївна розчулила присутніх своєю відвертістю. Адже вона приїхали до Києва з м.Керч (АР Крим) ще 16 років тому. Сьогодні майже не бачиться з рідними та близькими, бо погляди на події в державі розділилися.

Робота Молодіжної громадська організація «КФ «Чарівна свічка» спрямована на підтримку та розвиток талановитих дітей та молоді, дітей з особливими потребами, сиріт та дітей з багатодітних сімей, сімей тимчасово окупованих територій,  формування патріотичних почуттів у громадян та позитивного іміджу держави у світовому співтоваристві.  Євгенія Миколаївна очолює громадську організацію більш як 10 років, а громадською діяльністю займається усе життя. Крім проведення культурно-масових заходів і фестивалів Є.Макеєва  займається волонтерською діяльністю. З моменту Євромайдану і по сьогодні Євгенія Миколаївна допомагає воїнам АТО: батальйону 45 (25) ВДВ,  гвардійському зенітно-ракетному полку ПВО, першій зенітно-ракетній девізії, які захищають нашу державу на передовій Також опікується маленьким сиротою Мішою Вихляєвим, батько якого загинув на Сході України у зоні АТО, та невдовзі померла його мама. Хлопчик сьогодні живе з бабусею і потребує не лише допомоги, а й просто уваги та підтримки.

В.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Віктор Гелета подякував присутнім за активну участь і висловив надію на нові зустрічі, адже засідання за «круглим столом» проводяться в УНІА «Укрінформ» двічі на місяць і щоразу збирають все більше і більше громадськості. Дуже хочеться вірити, що такий діалог стане в нагоді найважливішої справи - досягнення миру та єднання нашого суспільства.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-