Непорушний біль війни... Презентація книги “Фронтовий альбом” Олександра Клименка

Непорушний біль війни... Презентація книги “Фронтовий альбом” Олександра Клименка

Укрінформ
15 листопада о 14.00 в Укрінформі відбулася презентація книги “Фронтовий альбом” фоторепортера газети “Голос України” Олександра Клименка.  (Зала 1)

Учасники: Олександр Клименко - автор книги "Фронтового альбому"; Сергій Сай-Боднар - керівник "Прес-центру" Укрінформу; Роман Бочкала - тележурналіст;  Анатолій Горлов - головний редактор газети “Голос України” та герої книги - військові, його близькі друзі, фронтові товариші і поціновувачі його неймовірного таланту та безмірної людяності.

Про автора:

Олександр Клименко - фотомайстер міжнародного класу.

Він єдиний з українських журналістів, хто побував у всіх “гарячих точках”, куди доля закидала українського солдата, в тому числі, багато років знімав українських солдат у миротворчих місіях ООН у країнах колишньої Югославії, Близького Сходу, Африки. 

Він - єдиний з українських фотокореспондентів, хто провів фотовиставку в штаб-квартирі Генасамблеї ООН.

Про книгу: 

Книга-фотоальбом розповідає про війну, яка вже третій рік точиться на Сході країни. 

 Це два з половиною роки зйомок, сотні тисяч фото, з яких великими зусиллями вибрано 192 світлини. 

Вона демонструє біль і образ війни, на яку потрапити дуже легко - зі столиці швидкісним потягом всього за 6 годин. Можливо, ця книга жорстка. Але така й сама війна, що руйнує життя цілого покоління.

Вона відображає трагізм сучасної української історії і героїзм українських солдатів. 

Це не енциклопедія війни, а лише фіксація тих подій, свідками яких став сам автор.

Підсумкові матеріали:

Фотокор «Голосу України» Клименко презентував свій «Фронтовий альбом» про палаючий Схід України

В інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася презентація фотокниги Олександра Клименка «Фронтовий альбом». 

Як повідомляє кореспондент агентства, підтримати автора прийшли студентські друзі, колеги та військові, які стали героями фотоальбому. 

«Інколи я сам боюся своїх знімків, боюсь, що ті, кого я знімав, уже мертві. Але фото також  зберігає якщо не душу, то пам'ять», - зачитав слова зі своєї книги автор. 

За словами одногрупника Сергія Сай-Боднара, Клименко єдиний з українських журналістів, хто побував у всіх гарячих точках, куди доля закидала українського солдата, в тому числі, багато років знімав українських військових у миротворчих місіях ООН у країнах колишньої Югославії, Близького Сходу, Африки. 

«Мені приємно представляти Олександра Клименка, оскільки ми - однокурсники. За 30 років Олександр виріс не просто в Майстра, а в майстра міжнародного класу. Йому вдалося довести, що він не просто знає, що таке фото, а що таке складні моменти життя. Він бачив їх на власні очі через фотооб'єктив»,  - сказав Сай-Боднар. 

Головний редактор газети «Голос України», в якій працює автор фотоальбому, Анатолій Горлов зазначив, що «Фронтовий альбом» - це пам'ять для наступних поколінь.   

«Ця робота - це вже історія, за якою наші нащадки вивчатимуть події сьогодення. На фото не можна збрехати, це вже є і це нікуди не подінеш», - зазначив він. 

Колега Клименка тележурналіст Роман Бочкала, в свою чергу, розповів, що «Фронтовий альбом» допоможе боротися в інформаційній війні проти держави-агресора. 

«Фото - це доля секунди, але це та секунда, від якої залежить доля держави. Такі книги - це наша відповідь в інформаційній війні. В ній я побачив те, що бачив на фронті», - сказав Бочкала. 

До фотокниги  «Фронтовий альбом» увійшло 192 світлини, які були зроблені в зоні АТО протягом двох з половиною років зйомок. На світлинах зображені українські військові під час найнапруженіших боїв та в побуті, а також замальовки з прифронтового життя. 

За словами автора, це фіксація тих подій, свідками яких він став. 

Як повідомляв Укрінформ, "Фронтовий альбом. Frontline album" відомого фотографа-документаліста Олександра Клименка вийшов у світ в рамках бюджетної програми "Українська книга-2016" за підтримки Держкомтелерадіо.

Загальний тираж видання - 800 примірників, з яких 427 направлено для поповнення фондів публічних бібліотек. Книгу, зокрема, отримають бібліотеки Дніпропетровської області та прикордонних регіонів - Харківщини, Сумщини, Херсонщини. Частку видань передано редакції газети Міністерства оборони України "Народна армія" для розповсюдження серед військових частин та  Міністерству закордонних справ України для передачі українським дипломатичним представництвам за кордоном.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-