Вперше! Press time з Radio1.ua в Укрінформі

Вперше! Press time з Radio1.ua в Укрінформі

Укрінформ
3 листопада о 14.00 відбулася прес-конференція на тему: "Radio1.ua вперше виходить на контакт". (Зала 1)

Організатор: Агенція іміджу України.

Учасники: Руслана Лижичко - співачка, композитор, громадський лідер; Олександр Ксенофонтов - засновник студії Люксен, музикант, продюсер, бізнесмен; Павло Грицак - засновник компанії Євромедіа, організатора турів українських музикантів, в тому числі "Підтримаємо своїх" в 2014, в 2005 віце-президент Національної Телекомпанії України та виконавчий продюсер Євробачення в Україні;  Юрій Лященко - автор і реалізатор проектів радіо Ютар, Star FM, Star TV, погода ТБ; Ігор Симчич, медіаексперт, правник в галузі програмного продукту для радіо і ТБ, експерт в галузі використання музичних прав в радіо і ТБ; Юрій Зелик - медіа експерт, засновник та ідеолог "Радіо Львівська Хвиля"; Ольга Козиренко, керівник проектів Агенції іміджу України; Ірина Купчинська, керівник проектів Агенції іміджу України.

Підсумкові матеріали:

У європейської аудиторії вже є сформована довіра до проведення Євробачення в Україні - Руслана

Проведенню пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в Україні жодні обставини, в тому числі і звільнення генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураба Аласанії, не завадить.

Про це сказала співачка, композитор, громадський діяч, переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2004" Руслана Лижичко в Укрінформі.    

"Проведенню "Євробачення" в Україні нічого не завадить. Є достатня кількість "морозостійких" людей, в яких не буде ні істерики, які не будуть піддаватися жодним емоційним станам... мене абсолютно заспокоює присутність цих людей в оргкомітеті. Я не переживаю, я не уявляю, який форс мажор може відбутися, щоби якось це повпливало на проведення пісенного конкурсу  "Євробачення"", - сказала Руслана.

Водночас вона зазначила, що одна з проблем - несформована кампанія промоушену.

"Ще досі ми не маємо якісного анонсування, не маємо якісної промоції, не маємо креативу, ми не маємо вже забезпечених меседжів "Welcome to Ukraine", але це не найбільша проблема на сьогоднішній день, яка існує. Є карбланш, є основні організаційні вимоги і я думаю, що вони абсолютно всі будуть виконані", - пояснила співачка.

Руслана додала, що у європейської аудиторії вже є сформована довіра до проведення цього пісенного конкурсу в Україні, адже наша країна вже має досвід організації цього заходу.  

"Нам, слава Богу, вже довіряє європейська аудиторія, вже знає нас як людей, що мають досвід 2005 року, ми не дозволимо зробити вже якісь глобальні помилки. Україна зараз не збирається робити глобальних помилок. Все дуже добре тримається на контролі, не на десь десятій позиції, а в топі", - сказала вона.

Співачка все ж наголосила, що їй хотілося б вже сьогодні промотувати пісенний конкурс в Україні для європейської публіки.

"Мені би хотілося вже сьогодні промотувати від України конкретні меседжі, давати анонсування, тому що аудиторія збирається і вони хочуть зрозуміти, що Україна готує. Мене атакувала преса в Англії декілька тижнів тому, коли я там була на концертах, мене і зараз те саме буде чекати в Парижі. Я поки що імпровізую, кажу, що в нас будуть дуже цікаві речі, але довго на імпровізації я не протягну", - зазначила Руслана.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 листопада, генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови телекомпанії. Аласанія пояснив своє рішення, зокрема, проблемами з бюджетом Євробачення і бюджетом майбутнього Громадського мовника.

У Києві презентували перше радіо зі стовідсотково українським мовленням  

У Києві презентували нову радіостанцію - Radio1.ua з виключно українським мовленням і прозорою редакційною політикою.

Прес-конференція з цього приводу відбулася в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.   

"Говорити сьогодні, що ми хочемо зробити україномовний продукт, - цього не достатньо. Ми хочемо зробити україномовний актуальний, креативний продукт, наповнений тим, що сьогодні може викликати резонанс. Будь-які спроби заробити на українській музиці не були успішні і часто мої колеги переходили на інший контент, тому що вони там просто більше грошей отримували", - сказала співачка і композитор, переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2004" Руслана Лижичко.

У свою чергу її чоловік і продюсер, засновник студії "Люксен" Олександр Ксенофонтов зазначив, що нове радіо - це спроба неквотної українізації.

"Програми, інформаційне наповнення - все це буде україноцентричне. Там не буде агресії, ми не будемо цього нав'язувати. Це не квоти, це - наша відповідь квотам. Квоти - це заборона, обмеження, те, що викликає спротив. Те, що ми робимо, не має викликати спротиву, тому що це лагідна, дуже конструктивна українізація", - зазначив він.  

Один з організаторів проекту, засновник та ідеолог радіо "Львівська Хвиля" Юрій Зелик пояснив, що засновники ставлять перед собою досить амбітне завдання - зробити Radio1.ua популярним на всю Україну. 

"Національні ФМ-мережі, які працюють в Україні, як правило, стикаються з проблемою популярності з Заходу на Схід і зі Сходу на Захід за невеликим винятком. Якщо якась мережа популярна на Сході, то на Заході - халепа, і навпаки. Це пов'язано з тим, що пріоритети слухачів у Франківську і Львові відрізняються, можливо, незначно, то в Харкові, Полтаві і у Львові вони різняться принципово. Одне з завдань, яке ми створюємо, - збалансувати інтереси і пріоритети в різних регіонах. Ми спробуємо зробити радіо, яке буде популярне у всіх регіонах України - від Одеси до Львова та Ужгорода включно. Завдання непросте, проте підходи для його вирішення існують", - заявив Зелик.  

Водночас автор і реалізатор проектів радіо "Ютар", "Star FM", "Star TV", "Погода ТБ" Юрій Лященко розповів, як організатори проекту планують отримувати кошти для проекту.  

"Ми розраховуємо на широку інтернет-аудиторію за кордоном і відповідно плануємо її монетизувати. Ми розраховуємо на допомогу діаспори, донорів. Цей проект не суто бізнесовий. Він має важливу роль для України", - зазначив він. 

За його словами, організатори вже мають проект роботи нового радіо на контрольно-пропускних пунктах на лінії розмежування. Далі організатори планують перекрити "сепаратиські" сигнали на українській території. 

"Ми розробили проект тимчасового мовлення в зоні АТО. Зокрема, проект малопотужного ФМ-мовлення на КПВВ. Ідея цього проекту в тому, щоб малими передатчиками охоплювати місця дислокації КПП - не секрет, що там є довгі черги. У принципі, ми відпрацювали всі технічні моменти на КПВВ "Зайцеве", котре зараз переміщено в "Майорськ". Також у нас є проект мовлення Radio1.ua на захоплених донецьких і луганських частотах аби перекрити сепаратиські сигнали на українській території ", - додав Лященко.

Як зазначили організатори, для прозорості редакційної політики Radio1.ua створить Наглядову раду «без політиків». До неї увійдуть журналісти, громадські діячі, представники шоу-бізнесу та митці. Їхні імена наразі не називаються.

Уряд приділяє достатньо уваги підготовці до "Євробачення" - експерт

Уряд України приділяє достатньо уваги підготовці пісенного конкурсу "Євробачення-2017", що має відбутися у Києві.

 Про це сказав засновник компанії "Євромедіа", виконавчий продюсер "Євробачення-2005" Павло Грицак під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"Моя особиста думка, що уряд приділяє достатньо уваги "Євробаченню". Треба проводити багато внутрішньої роботи щодо підготовки пісенного конкурсу. Не просто гарантії зроблені -наскільки я знаю, уряд уже переказав гроші на рахунки Європейської мовної спілки як гарантії", - зазначив Грицак. 

Він пояснив, що в проекті бюджету на наступний рік грошей закладено більше, аніж у 2005 році. 

"За рахунок Суспільного телебачення в проекті Державного бюджету на 2017 рік фінансування пісенного конкурсу "Євробачення" іде окремим рядком - 455 млн грн з Державного бюджету. Для порівняння: в 2005 році з Державного бюджету на проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2005" було виділено 54 млн грн - це у вісім разів менше. Звичайно, є питання в курсовій різниці, але навіть якщо це перерахувати до твердої валюти, то це все одно в 2,2 раза менше (у 2005 році. - Ред.)", - наголосив фахівець.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-