Про підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ

Про підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ

Укрінформ
31 жовтня о 12.30 відбулася прес-конференція на тему: "Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ" за участю секретаря Національної ради реформ, заступника Глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа. (Зала 1)

Розглядалися питання:

1. Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ.

2. Презентація Звіту по реформах за 9 місяців 2016 року, підготовленого проектним офісом Національної ради реформ.

Підсумкові матеріали:

Україна понад 330 днів не купує газ у Росії - Шимків

Україна не купує газ у Російської Федерації понад 330 днів.

Про це на прес-конференції на тему: "Підсумки роботи офісу Національної ради реформ" в Укрінформі сказав секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, повідомляє кореспондент агентства.

"Вже понад 330 днів Україна не купує газ в Росії. І щоб там Путін не говорив, ми не купуємо газ в агресора", - зазначив Шимків.

Шимків заявив, що у нього немає конфлікту з новим главою АП Райніним

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків запевнив, що у нього немає конфліктів з новим главою АП Ігорем Райніним.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі у понеділок.

"У нас немає жодного конфлікту. І ми активно співпрацюємо, готуємо засідання Нацради на середу попередньо", - заявив Шимків, коментуючи на прохання журналістів чутки про нібито заплановані звільнення главою АП двох своїх заступників, включаючи його самого.

Шимків додав, що співпрацював з Райніним у той час, коли він був заступником глави АПУ, і зараз ця співпраця триває.

Шимків про е-декларації: Такого рівня публічності немає ніде у світі

Впроваджена в Україні система електронного декларування є найбільш прозорою та публічною у світі.

Про це заявив у понеділок секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ".

"Ми маємо в Україні досить безпрецедентний, світовий випадок: такого рівня публічності не існує ніде, в жодній країні світу. Це факт. Ви не знайдете в реєстрах європейської спільноти інформацію про готівку політиків та держслужбовців, не знайдете інформацію про їх особисті речі", - сказав Шимків, коментуючи завершення 1-го етапу подання е-декларацій за 2015 рік.

За його словами, чиновники та політики в Україні "декларують майже все".

"Хотілося, щоб ця публічність призвела до вивчення, звідки ж доходи. Також на декларування слід дивитися декілька років, коли є певна динаміка. Це  - цікавий експеримент. Подивимося, як Україна буде рухатися в ньому", - додав секретар Нацради реформ.

Водночас він вказав на те, що в підході до е-декларування не слід "скочуватися до ментальності Радянського Союзу": "Я є особисто прихильником розбудови капіталістичного суспільства, ніж соціалістичного. Я бачив що таке соціалізм. Не хочу".

"Вважаю, що питання прозорості і ефективності декларування, а також запровадження у майбутньому нульової декларації для усіх громадян України, є важливим", - додав Шимків.

Шимків назвав підвищення мінімальної заробітної плати цілеспрямованим кроком у боротьбі з бідністю

Підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень є інструментом подолання бідності, однак все ж необхідно більш детально вивчати це питання в контексті впливу на економіку.

Про це на прес-конференції на тему: "Підсумки роботи офісу Національної ради реформ" в Укрінформі сказав секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, повідомляє кореспондент агентства.

"Це в першу чергу фокус на боротьбу з бідністю, для того, щоб певний рівень заробітної плати відповідав ринковій ситуації, яка є на українському ринку праці. Важливо більш детально вивчати питання щодо економічного впливу. І я знаю, що уряд провів необхідні розрахунки. Ми на Національній раді реформ це питання поки не обговорювали", - сказав Шимків.

Він зауважив, що наразі в 27 законах є посилання на мінімальну заробітну плату, тому тут необхідно все точно врахувати.

"Тобто чи ми відв'язуємо десь ті чи інші показники від мінімальної заробітної плати, чи враховуємо той факт, що це матиме певні наслідки. Тож, з одного боку - це фокус на боротьбу з бідністю, але, в той же час, зараз тривають розрахунки і опрацювання юридичних питань щодо того, які законодавчі акти мають бути змінені, і це питання має обговорюватись в парламенті", - сказав Шимків.

Шимків заявив, що система ProZorro заощадила 5 млрд грн, з них 3 млрд - у третьому кварталі

Система публічних закупівель ProZorro заощадила 5 млрд грн бюджетних коштів, з них 3 млрд грн - у третьому кварталі 2016 року.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

"Завдяки використанню системи Prozorro вже є понад 5 млрд грн вивільнених державних коштів. Треба розуміти, що ця система дозволила більш ефективно використовувати державні кошти, і якщо подивитись на приріст лише у третьому кварталі, то це 3 млрд грн", - сказав Шимків.

Як повідомляв Укрінформ, система ProZorro була запущена в пілотному режимі у лютому 2015 року. Її використання було добровільним: кожен держзамовник міг проводити в ProZorro допорогові закупівлі товарів і послуг на суму до 200 тис. грн і робіт - до 1,5 млн грн. У квітні 2016 року розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель, а з 1 серпня 2016 року використання електронної системи стало обов'язковим для інших державних замовників.

НАБУ відкрило вже 245 проваджень щодо корупціонерів - Шимків

За 9 місяців роботи Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило 245 кримінальних проваджень, за 34 справами вже складено обвинувальні акти.

Про це заявив у понеділок секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ".

"Антикорупційна реформа. За останні 9 місяців, з 4 грудня 2015 року до кінця вересня 2016 року, розпочато розслідування першими детективами Бюро, відкрито 245 кримінальних проваджень, 100 особам повідомлено про підозру, складено 34 обвинувальних акти. Станом на кінець третього кварталу - 208 справ знаходяться у провадженні", - заявив він.

У ході розслідування корупційних правопорушень Бюро накладає арешт на грошові кошти та інше майно, які залишаються під арештом (без переходу права власності) до винесення судового рішення. Так, згідно зі звітом Проектного офісу Нацради реформ, станом на середину травня було накладено арешт на більш ніж півмільярда грн. грошових коштів, 39 банківських рахунків, 14 земельних ділянок, два цілісні майнові комплекси, 13 будинків, 17 квартир, 21 автомобіль тощо.

Шимків наголосив, що антикорупційна реформа є однієї з найважливіших в країні.

Доходи об'єднаних громад у ході реформи децентралізації зросли майже у 7 разів - Шимків

Доходи об'єднаних громад під час реформи децентралізації зросли майже у сім разів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

"Результатом децентралізації, яку проводили уряд і Президент протягом минулого року та яка у цьому році відбулась у результаті отримання живих коштів об'єднаними громадами, є те, що їхні доходи зросли майже у сім разів", - сказав Шимків.

Він додав, що у 2016 році створено і проведено вибори у 25 новоутворених громадах.

"На розглядах у ЦВК знаходиться подання на проведення перших місцевих виборів у 164 об'єднаних громадах. У процесі об'єднання взяли участь близько 20% територіальних громад", - зазначив Шимків.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-