Презентація Бюджету участі у Києві

Презентація Бюджету участі у Києві

Укрінформ
26 жовтня о 14.00 відбулася презентація запровадження Бюджету участі у Києві. (Зала 2)

Організатори: Київська міська державна адміністрація (КМДА) та Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Учасники: Геннадій Пліс, перший заступник голови КМДА;  Віктор Гурський, ГО "SocialBoost"; Олександр Корінь, заступник директора Департаменту фінансів КМДА; В’ячеслав Зубенко, генеральний директор Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень; Юрій Назаров, співкоординатор Kyiv Smart City; Сергій Лобойко, керівник Центру Розвитку Інновацій НаУКМА.   

Підсумкові матеріали:

Кожен киянин може запропонувати свою програму для розвитку міста

Кияни можуть запропонувати власний проект розвитку міста, а важливі для міста проекти, які отримають найбільшу підтримку киян, будуть реалізовані за рахунок бюджетних коштів столиці.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі щодо запровадження Бюджету участі у Києві повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

"Щоб наладити тісні зв'язки з громадськістю, ми сьогодні презентуємо проект Бюджет участі міста Києва. Ми вважаємо, що сьогодні громада підготовлена для того, щоб самій вирішувати в що вкладати гроші і які напрямки є пріоритетними. Коли громада буде вирішувати в які проекти інвестувати, ми як міська влада маємо мету мінімізувати участь чиновників в цьому процесі", - сказав Пліс.

За його словами, до системи вже подано 115 проектів, з них на розгляді у районних комісіях 65 проектів, 2 вже отримало позитивний висновок. "Напрямки різні, зокрема встановлення дитмайданчиків, і контроль за діяльністю навчальних закладів, і благоустрій, і транспортні рішення", - підкреслив Пліс.

Як зазначив заступник директора Департаменту фінансів КМДА Олександр Корінь, взяти участь у голосуванні та подати проекти може кожен зареєстрований мешканець Києва.

"Громадський бюджет - це можливість кожного жителя міста Києва сформувати свою ініціативу, і реалізувати її за кошти бюджету міста Києва шляхом відкритого голосування мешканців міста Києва. Положенням передбачено, що свої проекти можуть подати громадяни України, які проживають у Києві. Голосування за ці проекти відбуваються мешканцями міста Києва, які є зареєстровані у столиці", - зауважив він.

Зокрема, за його словами, будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2017 року.

"Основні етапи реалізації проект у Бюджету участі: формування проекту безпосередньо автором проекту. Автор повинен зібрати 20 підписів підтримки за цей проект і потім подавати проект для подальшого його опрацювання", - розповів він.

У КМДА повідомили, що кияни можуть подавати проекти до 6 грудня, а 12-26 грудня відбудеться голосування – як електронне, так і у пунктах супроводу, які влаштовані у всіх райдержадміністраціях.

Детальніше про вимоги до проекту та процедуру його допущення до голосування на сайті проекту gb.kievcity.gov.ua (https://gb.kievcity.gov.ua/)

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-