Про події навколо Одеського нафтопереробного заводу

Про події навколо Одеського нафтопереробного заводу

Укрінформ
26 жовтня 14.00 відбулася прес-конференція щодо подій навколо Одеського нафтопереробного заводу. (Зала 1)

Організатор: ТОВ "Енергія і газ Україна".

Учасники: Ігор Фіщенко - перший заступник Виконавчого директора ОНПЗ; Олександр Годлевський - генеральний директор ТОВ "Енергія і газ Україна"; Олександр Чеганенко - глава Одеського обкому профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України

Підсумкові матеріали:

Керівництво ОНПЗ заявило про незаконну, без опису та інвентаризації, передачі свого майна "іншому підприємству" в оперативне управління  

Майно Одеського нафтопереробного заводу і ТОВ «Енергія і газ Україна» перейшло в оперативне управління ДП «Укртранснафтопродукт» без будь-якого опису та інвентаризації.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі перший заступник Виконавчого директора ОНПЗ Ігор Фіщенко, повідомляє кореспондент агентства.

«Було порушено кримінальну справу, усе майно підприємства було передане іншому підприємству в оперативне управління. Це було зроблено незаконно, оскільки така міра не передбачена кримінальним кодексом. Усе майно просто перейшло до ДП «Укртранснафтопродукт» без будь-якого опису та інвентаризації», - сказав Фіщенко.

За його словами, усе підприємство, що займає площу 60 га, перейшло в управління іншого підприємства.

«Таке рішення суду не входить в перелік рішень суду, яке можна оскаржити...  Жоден співробітник, включаючи керівництво, не допускається на територію підприємства. Все, що там відбувається, ми, грубо кажучи, підглянули через огорожу. Було захоплено майно підприємства, яке знаходиться в стані банкрутства, ми не можемо приступити до процесу ліквідації», - підкреслив Фіщенко.

Він сказав, що керівництво підприємства заявило про готівкові проблеми: що розкрадається майно, що знищуються речові докази, проте ніякій реакції не послідувало.

«Реакція Укртранснафтопродукту була своєрідною: на територію ОНПЗ було ввезено 120 озброєних людей. У нас на території було електрогенеруюче підприємство, яке не мало ніякого відношення до ОНПЗ, його співробітники були видворені з території», - розповів Фіщенко.

«23 вересня була організована група з 30 осіб, які зламали офісне приміщення. Було дано вказівку заварити ворота, через які ввозилося паливо на когенераційну установку і заблоковано вхід для працівників. 30 вересня на підприємство прибули 120 чоловік і запропонували усім покинути приміщення», - прокоментував ситуацію генеральний директор ТОВ "Енергія і газ Україна" Олександр Годлевський.

За його словами, усі ці дії відбувалися всупереч постанові суду: майно Енергії і газу України не може бути передане Укртранснафтопродукту.

«На сьогодні ситуація не вирішується, близько 90 співробітників підприємства втратили роботу, держава не отримує податки, житловий масив в Одесі залишився без тепла», - підкреслив Годлевський.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-