День шахтаря святкуватимуть у Києві

День шахтаря святкуватимуть у Києві

Укрінформ
26 серпня о 12.00 відбулася прес-конференція присвячена святкуванню Дня шахтаря у Києві. (Зала 1)

Учасники: Еміне Джапарова, Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Павло Жовніренко, координатор заходу, співкоординатор КПСД; Олександр Місюра, співкоординатор концертної програми.

Довідково. 28 серпня відбудеться святкування Дня шахтаря у Києві під назвою “Донбас - це Україна!”, на концертному майданчику неподалік Арки Дружби народів.  

В концерті візьмуть участь гурти “Рутенія”, “Фата-Моргана” (Горлівка), Тінь Сонця, “Телері”; солісти Неля Франчук, Живосил Лютий, Ольга Акулова (Донецьк), Єлізавета Жарикова (Сєвєродонецьк), Михайло Грімта та інші. Виступатимуть патріоти з Донбасу, вимушені тимчасово проживати за межами рідного краю, громадські діячі, волонтери, відомі особи.  

Підсумкові матеріали:

День шахтаря відсвяткують у Києві під аркою Дружби народів

День шахтаря відзначатимуть в Києві 28 серпня, під аркою Дружби народів. Початок святкових заходів о 17.00.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив координатор заходу Павло Жовніренко, повідомляє кореспондент агентства.

«Минулого року виникла ідея відсвяткувати День шахтаря у Києві. Це культове свято на Донеччині та Луганщині. Незалежно від того, шахтар ти чи ні, промисловість так чи інакше пов’язана з гірничою справою. Це свято завжди було і залишається. Сотні тисяч людей з Донбасу були змушені переїхати в інші регіони України, тож ми вирішили провести святкові заходи, головним чином, концерт, у Києві», - сказав Жовніренко.

Він підкреслив, що заходи організовуються виключно за рахунок організаторів і тих, хто приїжджає взяти участь. Артисти виступають своїми силами.

«І минулоріч, і цьогоріч нам велику допомогу надають кримські татари. Це їхні виконавці, це досвід організації. Приходьте о 5 годині під арку, це буде захід свободи! Беріть з собою шахтарську символіку», - закликав Жовніренко.

У концерті візьмуть участь гурти Рутенія, Фата-Моргана (Горлівка), Тінь Сонця, Телері; солісти Неля Франчук, Живосил Лютий, Ольга Акулова (Донецьк), Єлізавета Жарикова (Сєверодонецьк), Михайло Грімта та інші. Виступатимуть патріоти з Донбасу, вимушені тимчасово проживати за межами рідного краю, громадські діячі, волонтери, відомі особи.

«ЛНР» та «ДНР» виведуть шахтарів святкувати  професійний день під Чичерину

Бойовики з так званих «ЛНР» та «ДНР» готують на День шахтаря концертну програму в окупованих Донецьку та Луганську за участю російських виконавців, які уже надали свою згоду приїхати.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"День шахтаря - свято з традицією, з історією, що відзначається в Україні з 1993 року. На жаль, через окупацію Криму і, в першу чергу, Донбасу, свято не може традиційно пройти там. Відомо, що "ЛНР" та "ДНР" готують це свято, були запрошені і приїдуть російські виконавці - Чичерина, "Ласковый Май". Окупанти створюють штучну альтернативу, створюючи міф, що у російській дійсності усі щасливі", - зазначила вона.

Джапарова закликала підтримати День шахтаря, що пройде у неділю в Києві.

"В Криму і на Донбасі зараз свободи немає. Там демонструвати свою українськість просто небезпечно. Для них будь-який сигнал з України, що про них пам'ятають, - це дуже важливо, це такий собі подих для життя. Я звертаюся до всіх пам'ятати про це. Пам'ятайте і про те, що переселенці потребують допомоги. І мова йде не про простягнуту руку, а про розуміння", - зазначила заступник міністра.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-