Створення Музею тоталітаризму у Києві

Створення Музею тоталітаризму у Києві

Укрінформ
1 червня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: «Створення Музею тоталітаризму у Києві». (Зала 1)

Організатор: прес-служба Київської міської ради.

Учасники: Володимир Прокопів - заступник міського голови - секретар Київської міської ради; Володимир В'ятрович - науковець-історик,  голова Українського інституту національної пам'яті; Володимир Кадигроб - арт-менеджер, громадський діяч.

Коротко. Спікери поінформують про хід декомунізації в столиці, а також розкажуть про деталі створення Музею тоталітаризму. Буде представлено звіт щодо перейменування вулиць та демонтажу пам'ятників щодо закону про декомунізацію. Розкажуть про демонтаж проблемних (великих) об'єктів або їх частин: йдеться про Батьківщину-Мати та арку Дружби народів.

Підсумкові матеріали:

Експерти створюють концепцію Музею тоталітаризму в Києві

Концепція Музею тоталітаризму в Києві буде представлена широкому загалу через місяць.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив громадський діяч Володимир Кадигроб, повідомляє кореспондент агентства.

“Через місяць ми плануємо створити попередню концепцію, і на осінь цього року вийти на публічне обговорення цього проекту, всіх його деталей”, - сказав Кадигроб.

За словами секретаря Київської міської ради Володимира Прокопіва, у якості можливого місця розміщення майбутнього музею розглядається кілька локацій.

“Ми зараз ведемо жваві переговори щодо місця розташування музею. В експертному середовищі вважають, що найкращою локацією могла би бути ВДНХ”, - зазначив Прокопів.

Він також поінформував, що питання фінансування проекту музею ще не вирішене, і “вже буде зрозуміло, скільки буде потрібно коштів на нього, коли ми отримаємо проект”.

Голова Українського інституту національної пам'яті  Володимир В'ятрович додав, що питання фінансування проекту не вирішено остаточно також через те, що невідома кількість експонатів, яка буде виставлена в цьому музеї.

“Створення такого музею - вихід на новий рівень декомунізації. Це спонукатиме до схожих кроків у інших регіонах”, - переконаний В'ятрович.

“В будь - якому випадку даному музею бути”, - резюмував Прокопів.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-