Незаконне відбирання баз відпочинку на узбережжі Чорного моря

Незаконне відбирання баз відпочинку на узбережжі Чорного моря

Укрінформ
25 травня о 13.00 відбулася прес-конференція на тему: «У держави незаконно хочуть забрати бази відпочинку на побережжі Чорного моря,  незважаючи на рішення суду». (Зала 1)

Організатор: Державна служба геології та надр України.

У заході взяли участь: Микола Бояркін - т.в.о. голови Державної служби геології та надр України; Сергій Гошовський - директор Українського державного Геологорозвідувального інституту; Сергій Ошарін - генеральний директор  Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства та представник Мінприроди.

Підсумкові матеріали:

Держгеонадра просить МВС і Генпрокуратуру не допустити незаконного відчуження державних баз відпочинку "Топаз" і "Геолог" у Затоці

Державна служба геології та надр України просить уряд, МВС і нове керівництво Генпрокуратури не допустити незаконного відчуження державних баз "Топаз" і "Геолог" у курортному селищі Затока на Одещині, які належать українським геологам.

Про це заявив у середу на прес-конференції в Укрінформі т.в.о. голови Держгеонадра Микола Бояркін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звернулися до МВС, Генпрокуратури, Кабміну, Мінекології з проханням вжити невідкладних заходів, спрямованих на припинення злочинних дій та з метою недопущення незаконного відчуження державного майна та притягнення винних осіб до відповідальності", - сказав Бояркін.

Генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства,  якому належать ці бази, Сергій Ошарін нагадав, що днями невідомі люди на важкій техніці підпалили та знищили одну з цих баз, і при собі вони мали начебто правовстановлюючі документи на "Топаз" і "Геолог". На сьогодні база майже повністю знищена і не придатна до подальшої її експлуатації. За словами Ошаріна, поліція відкрила з цього приводу два кримінальні провадження за фактами захоплення державного майна і шахрайства.

"Жодних правовстановлюючих документів у цих людей не може бути. Принаймні законних. Ці особи пред’явили документи, де було вказано іншу адресу: не вулиці Лазурна, 13, за якою знаходиться база "Топаз", а вулиці Лазурна, 15", - пояснив ситуацію Ошарін.

За його словами, вдалося з’ясувати, що Затоківська селищна рада напередодні ухвалила рішення про об’єднання цих адрес, і як такої адреси – вулиця Лазурна 13 - за рішенням Затоківської селищної ради, більше не існує. "Я розумію, що хтось з місцевих органів влади дуже хоче забрати це майно у держави", - сказав він.

Директор Українського державного геологорозвідувального інституту Сергій Ошовський, у свою чергу, пояснив, що за ці державні бази триває боротьба ще з 2004 року. Тоді за фіктивними документами було оформлено право власності на фізичну особу. "Майже два роки одеські геологи вели судову боротьбу за ці бази. І постановою Вищого господарського суду від 23 лютого цього року доведено, що база "Топаз" належить тільки державі", - сказав він.

Однак нинішня ситуація, за словами учасників прес-конференції, засвідчує, що боротьба з рейдерами, які хочуть злочинним методом заволодіти прибережною смугою Чорного моря не закінчилася.  

Бояркін зазначив, що до кінця цього тижня планує зустрітися з керівництвом Одеської області і Затоки, щоб цю ситуацію з державними базами вони взяли під свій контроль. "Це питання ми будемо відстоювати до кінця.  Наші бази не повинні перейти в приватні руки. Вони повинні залишитися у власності держави", - наголосив він.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-