Масштабні шахрайства з використанням іміджу Укрпошти

Масштабні шахрайства з використанням іміджу Укрпошти

Укрінформ
19 травня о 10.30 відбувся брифінг «Масштабні шахрайства з використанням іміджу Укрпошти. Як захистити себе від шахраїв та вберегти свої гроші». (Зала 2)

Керівник Укрпошти Ігор Ткачук розповів про випадки неправомірного використання назви та елементів корпоративного стилю УДППЗ «Укрпошта»,  про підробку шахраями знаків поштової оплати (марок) та проінформував про вжиті заходи щодо попередження та протидії цим фактам.

Підсумкові матеріали:

Укрпошта попереджає громадян про шахраїв, що діють від її імені

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» попереджає громадян про шахраїв, які продають фальшиві марки, пропонують роботу зі склеювання конвертів, збирають персональні дані та реквізити банківських карток клієнтів під виглядом неофіційного дистанційного працевлаштування від імені Укрпошти.

Про це в ході брифінгу «Масштабні шахрайства з використанням іміджу Укрпошти. Як захистити себе від шахраїв та вберегти свої гроші» в Укрінформі розповів в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук.

«Підкреслюю, Укрпошта не пропонує роботу зі склеювання конвертів, не збирає персональні дані та реквізити банківських карток під виглядом неофіційного дистанційного працевлаштування», - сказав Ткачук.

За його словами, також через різноманітні інтернет-магазини та за допомогою оголошень шахраї продають фальшиві марки на 20-30% дешевше, ніж вони коштують у відділеннях Укрпошти. Підприємство вже звернулось з цього приводу до правоохоронних органів.

«Близько 50-100 млн грн збитків на рік несе компанія Укрпошта від розповсюдження підробок», - підсумував Ткачук.

Очільник підприємства зазначив, що можливість здійснення цих правопорушень виникла через недосконалість законодавства та фактичну відсутність покарання за порушення правил надання послуг поштового зв'язку.

Ткачук звернувся до Кабміну та ВР підтримати підготовлені Укрпоштою зміни до нормативних актів та змін законів, що зможуть значно зменшити випадки шахрайства.

«Ми підготували пропозицію відновлення кримінальної відповідальності за підробку знаків поштової оплати», - зазначив він.

Призначений місяць тому новий керівник "Укрпошти" досі не приступив до виконання обов'язків

Призначений місяць тому новий керівник УДППЗ «Укрпошта» вступить на свою посаду найближчим часом, оскільки на даний час він ще звільняється з попередньої роботи.

Про це в ході брифінгу в Укрінформі розповів в.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук, повідомляє кореспондент агентства.

«Я впевнений, що найближчим часом Ігор Смілянський повернеться (з США - ред.) в Україну і приступить до роботи. Зараз він звільняється з попередньої роботи та влагоджує свої справи», - сказав Ткачук.

Також він зазначив, що Смілянський ще не отримує заробітну плату.

«Для того, щоб отримувати заробітну плату, треба бути присутнім на роботі та повинен бути підписаний контракт. Ні про першу, ні про другу подію я не чув», - відзначив Ткачук.

Він запевнив: щойно новий керівник з'явиться в Україні, він одразу ж стане до роботи.

«Коли Ігор Смілянський приступить до роботи, ми готові передати справи, за скільки часу це йому буде потрібно. Потрібно буде передати за 1 день - передам за день, потрібно буде два - передам за 2 дні. Ніяких затяжок не буде... Жодних протистоянь не може бути. Мета одна - Укрпошта повинна процвітати», - наголосив Ткачук.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін призначив Ігоря Смілянського керівником "Укрпошти" 20 квітня. Він працював у Нью-Йорку (США) в американському офісі міжнародної аудиторської компанії KPMG.. Отримав ступінь МВА в Georgetown University і ступінь Juris Doctor в George Washington University Law School.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-