Підписання Меморандуму про утворення Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України

Підписання Меморандуму про утворення Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України

Укрінформ
19 травня о 14.00 відбулося Підписання Меморандуму про утворення Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України. (Зала 2)

Організатор: Партія місцевого самоврядування.

Лідери понад 20 політичних сил та громадських організацій України об'єднали зусилля задля створення потужного політико-громадянського руху -Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України.

Після урочистого підписання Меморандуму про утворення Коаліції відбулася прес-конференція лідерів та уповноважених представників Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України.

Учасники прес-конференції проінформували громадськість про цілі та завдання Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій України.

Підсумкові матеріали:

Позапарламентські політичні партії та громадські організації об'єдналися в коаліцію

Понад 20 політичних сил та громадських організацій України підписали спільний Меморандум про утворення Коаліції позапарламентських політичних партій та громадських організацій.

Церемонія підписання документу відбулася в Укрінформі.

"Ми, представники позапарламентських політичних сил та громадських організацій України, підписали цей Меморандум, об'єднали зусилля та створили коаліцію. Наша мета - змінити збанкрутілий політичний курс держави, відсторонити від влади олігархічні політичні партії та персони, а також запропонувати народові нашої держави дієву антикризову програму дій щодо подолання системної кризи та подальшого розвитку держави", - йдеться у Меморандумі.

Учасники коаліції вирішили створити координаційну раду задля узгодження спільних дій; залучити громадські об'єднання, фахівців, підприємців та науковців до робочих груп для розробки антикризової програми; висловити недовіру Верховній Раді України та голові НБУ; визнати програму дій уряду як таку, що не відповідає інтересам суспільства; вимагати формування легітимної ЦВК; проведення дострокових парламентських виборів на новій основі.

Коаліціанти також вимагають від Президента, уряду та парламенту негайно ініціювати продовження мораторію на приватизацію землі, а також введення мораторію на підвищення тарифів на енергоносії та житлово-комунальні послуги для населення. При цьому, учасники коаліції мають намір напрацювати шляхи і механізми щодо ефективного врегулювання ситуації на тимчасово анексованих та окупованих територіях країни.

Наголошувалося, що коаліція залишається відкритою для вступу нових членів громадсько-політичного руху.

Як зазначила під час заходу голова Народно-демократичної партії України Людмила Супрун, новостворена позапарламентська коаліція зможе швидко реагувати на всі події, які відбуваються в Україні - не лише словами, але й справами.

"Наше завдання - відкрити політичну площадку обміну думками для консолідації нової політично-відповідальної еліти, яка зможе запропонувати для України новий курс", - наголосила вона.

Перше організаційне засідання коаліції заплановано на вівторок, 24 травня.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-