До Дня Європи у столиці організовують дводенний фестиваль з ярмарками, майстер-класами та концертами

До Дня Європи у столиці організовують дводенний фестиваль з ярмарками, майстер-класами та концертами

Укрінформ
19 травня о 12.00 відбулася прес-конференція на тему: "21-22 травня Дні Європи у Києві". (Зала 1)

Організатор: КМДА.

Учасники: Олексій Резніков - заступник голови КМДА; Марина Хонда - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Юрій Зозуля - співорганізатор, президент Федерації вейкбордингу і воднолижного спорту; Наталія Куценко - голова Благодійного фонду «Об’єднання світових культур».

Цього року відзначення Дня Європи відбудеться 21 та 22 травня на Михайлівській площі у традиційному європейському стилі "Пікнік у Європі".

Підсумкові матеріали:

У День Європи на Михайлівській площі відбудуться проводи збірної України на Євро-2016

У Києві 22 травня о 12.00 відбудуться урочистості, присвячені від'їзду національної збірної України на чемпіонат Європи-2016.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "21-22 травня Дні Європи у Києві", повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"22 травня на Михайлівській площі на основній сцені о 12 годині планується знакова подія. Я нагадую, що сьогодні в Європі готуються до свята, яке називається Євро-2016, яке буде відбуватися у Франції. І на щастя всіх українських вболівальників збірна команди України по футболу так само почне свій тур на Євро-2016 саме з Михайлівської площі, де їм будуть висловлені останні слова побажання перемоги від міського голови Віталія Кличка, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та інших", - сказав Резніков.

Він також повідомив, що у заході візьме участь посол Французької Республіки Ізабель Дюмон. "Вона погодилась так само бути присутньою на цих урочистих проводах, і як посол країни, яка буде приймати нашу збірну у Франції, вона висловить свої слова побажання нашим українським футболістам", - наголосив заступник голови КМДА.

На святкування Дня Європи київська влада виділила майже 200 тисяч гривень

На проведення заходів до Дня Європи 21-22 травня у Києві міська влада виділила 196 тисяч гривень.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"Офіційно з бюджету міста на ці два дні з точки зору витрат - це 196 тисяч гривень, а реальний бюджет цих подій близько мільйона гривень, тобто всю решту, тобто більше ніж 80%, забезпечили за рахунок спільних коштів, тобто спонсори, які були готові витрати ті кошти на проведення тих заходів", - сказав Резніков.

Він зазначив, що основною локацією, де проходитиме святкування, буде Михайлівська площа. "Ми вирішили відійти від формату офіціозу, який раніше був як спосіб проведення такого заходу. Це буде якраз неформальний, демократичний, європейський стиль запропонований киянам і гостям столиці і має назву "Пікнік в Європі", де завдяки нашим сусідам почуєте різну музику європейських країн, зможете скуштувати і напої і кулінарні витвори різних культур, різних національностей, ви можете поспілкуватися з представниками відповідних посольств європейських країн, які представлені у нас в Києві", - зазначив чиновник.

Резніков зауважив, що усі заходи безпеки під час святкування Днів Європи відпрацьовані та проведені консультації зі службами поліції. "Рух перекриватися не буде, але будуть присутні представники поліції, які будуть допомагати регулювати рух для того, щоб не створювалось транспортних заторів", - додав він.

Також він повідомив, що буде організовано чергування карет швидкої допомоги.

Зокрема, Резніков наголосив, що продаж алкогольних напоїв на локаціях святкування не передбачений.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-