Прес-конференція переможниці Євробачення-2016 Джамали

Прес-конференція переможниці Євробачення-2016 Джамали

Укрінформ
17 травня о 13.00 відбулася прес-конференція переможниці  пісенного конкурсу «Євробачення-2016» співачки Джамали. (Зала 1)

Організатор:  Укрінформ і Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Ігор Тарнопольский - продюсер Джамали; Денис Козловський - PR-директор Джамали; Вікторія Романова - голова української делегації; Юрій  Костенко - керівник студії Front Pictures; Костянтин Томільченко - креативний продюсер СТБ.

Підсумкові матеріали:

Переможниця Євробачення-2016 співачка Джамала проводить прес-конференцію

Подія відбувається в Укрінформі, який веде он-лайн трансляцію.

Як повідомлялося, представниця України - Джамала виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2016

Українська співачка перемогла з композицією "1944", присвяченою депортації кримських татар у 1944 році.

Вона отримала 211 балів від журі, і 323 - за підсумками смс-голосування глядачів. Сума у 534 бали вивела її на перше місце.

Як відомо, останні роки на конкурсі діє система голосування, за якою 50% голосів дають представники національного журі країни, а 50% - глядачі. Професійне журі віддало перевагу представниці Австралії Дамі Ім, а більшість глядачів проголосувала за виступ росіянина Сергія Лазарєва. Українська співачка в обох випадках обійняла другу позицію (211 балів від журі і 323 - за результатами смс-голосування), однак сумарний результат - 534 бали - вивів Джамалу на перше місце. Австралійка з 511 балами посіла другу сходинку, а представник РФ, який набрав 361 бал, став третім.

Джамала заявляє, що не збирається змінювати громадянство

Переможниця Євробачення-2016 Джамала не збирається змінювати громадянство.

Співачка відповіла на запитання кореспондента Укрінформу – як вона реагує на«пропозицію» Росії змінити громадянство і переїхати до Криму.

«Ні, дякую. У мене вже є громадянство - і іншого мені не потрібно», - відповіла вона на прес-конференції в агентстві.

Як повідомлялося, на Євробаченні-2016 українська співачка перемогла з композицією "1944", присвяченою депортації кримських татар у 1944 році.

Вона отримала 211 балів від журі, і 323 - за підсумками смс-голосування глядачів. Сума у 534 бали вивела її на перше місце.

Бюджет участі Джамали в Євробаченні становив 3 млн 123 тис. грн - продюсер

Бюджет участі української співачки Джамали у конкурсі Євробачення-2016 становив 3 млн 123 тис. грн

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив продюсер Джамали Ігор Тарнопольський.

"Бюджет поїздки становив 3 млн 123 тис. грн, з яких 1 млн 800 грн виділив телеканал "СТБ"... Решту бюджету закрили люди, які вирішили залишитися інкогніто", - сказав він.

За його словами, загалом до складу української делегації входило 17 осіб.

Як повідомлялося, представниця України - Джамала - виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2016.

Українська співачка перемогла з композицією "1944", що була присвячена депортації кримських татар у 1944 році.

Вона отримала 211 балів від журі, а також 323 - за підсумками смс-голосування глядачів. Сума у 534 бали вивела її на перше місце.

Як відомо, останніми роками на конкурсі діє система голосування, за якою 50% голосів дають представники національного журі країни, а 50% - глядачі. Професійне журі надало перевагу представниці Австралії Дамі Ім, а більшість глядачів проголосувала за виступ росіянина Сергія Лазарєва. Українська співачка в обох випадках посіла другу позицію (211 балів від журі та 323 - за результатами смс-голосування), однак сумарний результат - 534 бали - вивів Джамалу на перше місце. Австралійка з 511 балами посіла другу сходинку, а представник РФ, який набрав 361 бал, став третім.

Люблю Джексона і Х'юстон без народних регалій - Джамала про присвоєння  звання народної артистки

 Із присвоєнням почесного завання народної артистки України для Джамали нічого не змінилося. Важливіше - по-справжньому бути народним.

Про це переможниця "Євробачення-2016" сказала під час прес-конференції в Укрінформі.

"Я казала вже, що мені трішечки смішно. Навіть не трішечки, а смішно. Мені приємно. Дякую дуже, але я люблю Майкла Джексона і Уїтні Х'юстон без усяких там народних регалій.

Мені здається, що музиканти і артисти дійсно мають по-справжньому бути народними. Вони повинні збирати зали, їх музику повинні слухати. А просто ця медаль, ця нагорода дуже приємна. Але для мене особисто нічого не змінилося. Просто приємно", - підкреслила Джамала.

Джамала про перемогу на Євробаченні: це була стовідсоткова перемога музики  

Джамала відкидає звинувачення російської сторони в тому, що її перемога має політичне забарвлення.

Про це вона заявила на прес-конференції в Укрінформі.

"Мені здається, що це була абсолютно стовідсоткова перемога музики. Я давала дійсно більше сотні інтерв'ю, зокрема й на загальних прес-конференціях, і кожен журналіст мені дякував за те, що я беру участь цього року, бо це підвищує рівень конкурсу. Вони не знали, що означає "1944", не розуміли, що саме я співаю у приспіві, але вони дякували за музику", - підкреслила Джамала.

Вона вважає, що це стало зрозуміло відразу "з першої репетиції, коли всі вже почули пісні вживу", а не в аудіоформаті.

"Я казала про те, що не вірю відеокліпам, я не вірю флешці альбомній пісень, які представлені, я вірю тільки в живий перформенс. От на сцені, в ту саму годину, коли ти співаєш, там і буде дійсний переможець. Там буде зрозуміло всім... І з першої репетиції посипались такі заяви, що я - переможниця, тому що всі почули 42 пісні - і вони достатньо рівні і по звучанню і по змісту: бла-бла-бла... Я відрізнялась і по змісту, і по саунду, по звучанню", - сказала Джамала.

І почала прес-конференцію співачка з того, що була впевнена в своїй перемозі і подякувала всім, хто в неї вірив.

"Я дуже хотіла цієї перемоги. Я, можливо, трішечки зухвало казала це, що я їду за перемогою. Всі трішечки посміхалися, ніхто не вірив, але, дійсно, в нас усе вийшло. Я дякую всім, хто вірив", - наголосила Джамала.

Під будинком моїх батьків сплять журналісти російських каналів - Джамала

Будинок батьків Джамали - в облозі російських журналістів, які після перемоги співачки на Євробаченні мають намір узяти в них коментарі.

Про це переможниця Євробачення-2016 розповіла на прес-конференції в Укрінформі.    

"Батьки мої спілкуються зі мною щодня. Вони зараз просто плачуть. І отримують дуже багато привітань. До них просто ціле паломництво, до їх дому. З неприємного те, що під нашим домом сплять журналісти каналів "Россия",  "Москва-24", LifeNews. Це дійсно незручно. Вони (батьки) зачиняють дім і їдуть до родичів, переховуються там. Це неприємно. Вони відмовляються давати коментарі", - сказала Джамала.  

Вона заявила також, що завтра, 18 травня, в День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, братиме участь в офіційних заходах у столиці.

"Я обов'язково завтра буду на Майдані і буду в оперному театрі. Я не знаю, чи буде можливість заспівати. Зараз вирішується питання стосовно звуку. Але те, що я буду там, це стовідсотково", - підкреслила співачка.

Мені небайдуже, що кримчани, сідаючи в маршрутку, кажуть: "Крим - це Україна" і ... зникають - Джамала

Переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2016" Джамала ще не думає займатися миротворчою діяльністю, але переймається долею проукраїнськи налаштованих людей у Криму.

Про це вона сказала під час прес-конференції в Укрінформі.

"Я ще не думала про те, щоб займатися миротворчою діяльністю. Я просто музикант. Я просто написала цю пісню... Але я цим дуже переймаюся, мені не байдуже. Я знаю  друзів, які зараз просто переживають за своїх родичів, тому що вони зайшли в маршрутку в Криму, сказали: "Крим - це Україна" і - не повернулися додому. Але я не знаю, як допомогти зараз", - розповіла Джамала.

Вона додала, що присвячує свою перемогу людям, які пережили депортацію.

"Я дуже рада, що в нас все вийшло. Я присвячую цю перемогу своїм рідним, своїм людям, які пережили цю трагедію. Якщо чесно, мені б хотілося, щоб ця пісня не була написана. І щоб цієї трагедії не було, не було "1944". Люди повинні любити один одного, намагатися знайти щастя в цьому житті, а не страждати і ховати своїх дітей", - сказала співачка.

Джамала заявляє, що нізащо не піде в політику

Переможниця пісенного конкурсу Евробачення-2016 Джамала заявляє, що нізащо не піде в політику.

Про це вона сказала на прес-конференції в Укрінформі.

У відповідь на запитання "Для України, особливо для кримських татар, Ви стали особливим символом перемоги. Чи заради них Ви готові були б піти в політику?", Джамала заявила: "Нізащо!".

"No Way. Ні-ні-ні. Мені навіть трошечки сумно, що так багато асоціюють цю пісню з політикою. Для мене це, перш за все, музичний витвір. Я вклала стільки там своєї душі. І мені здається, що там, де є політика, там немає почуттів. А в музиці - навпаки! Тільки почуття можуть розповісти. Жодні аранжування, жодні слова не можуть розповісти. Тільки музика, справжня музика може розповісти дуже багато", - схвильовано сказала співачка.  

Вона ще раз повторилася: "Це просто різні полюси - політика і музика. Мені не туди. Взагалі".

Як повідомлялося, представниця України Джамала виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2016. Українська співачка перемогла з композицією "1944", присвяченою депортації кримських татар. У вівторок в Укрінформі вона дала прес-конференцію.

Джамала пояснила, чому Лазарєв не переміг на "Євробаченні" і росіяни її підтримали

Українська співачка Джамала вважає, що Росія на "Євробаченні-2016" презентувала дуже крутий номер, але Сергію Лазарєву не вистачило вокалу.

Про це вона сказала на прес-конференції в Укрінформі.

"Дійсно, Сергій дуже круто підготувався, у нього був крутий номер, крута пісня, все було супер. Але просто вони не врахували такий момент, що будуть дуже сильні люди вокально, просто круті співаки. Австралійка просто неймовірна. Болгарія. Ну, просто такий момент...", - сказала Джамала.

Водночас вона розповіла, що з російським виконавцем на конкурсі були нормальні стосунки.

"Ми забували про те, що ми зараз якось там повинні не здороватися чи щось таке. Ні, я привіталася з Сергієм, я побажала йому успіху, і він мені - так само. І він мені сказав, що цей рік дуже сильний за виконавцями, як ніколи", - зазначила співачка.

Джамала також сказала, що намагається дистанціюватися від негативу, який лунає щодо перемоги України на "Євробаченні", і по-своєму пояснює таку реакцію.

"Я намагаюсь не читати нічого. Знаєте, просто є така у людей риса - вони дійсно дуже-дуже важко сприймають поразку. Ну, що ми зробимо, ми такі люди, такі слабкі. Це просто прояв слабкості".

А ще співачка підкреслила, що і не сумнівалася у підтримці глядачів з Росії.

"Коли мене питали, скільки (балів) я розраховую отримати від Росії, я казала: одинадцять, не менше одинадцяти. Я трішечки помилилась, але я була впевнена... Я просто знаю, що люди, які мали якийсь такий біль у минулому, - вони можуть не розуміти, про що саме я співаю, але вони точно знають, що це про них, - просто відчули цей плач", - підкреслила вона.  

А на запитання, чи має Росія взяти участь у "Євробаченні-2017", відповіла: "Мені здається, що вони повинні приїхати!".

Джамала також тішиться, що майже всі учасники "Євробачення" дуже щиро її привітали з перемогою. "Цікаво, що всі, майже всі конкурсанти підійшли до мене і привітали. І всі сказали: ми знали, ми знали, ти була найкраща. І Амір - виконавець з Франції - сказав: я дуже хочу заспівати з тобою пісню. Композитор, який написав пісню виконавиці з Болгарії, сказав: я дуже хочу з вами зробити якусь спільну роботу. Тобто, дійсно з музичної точки зору була дуже велика цікавість", - розповіла співачка.

Команда, що забезпечила перемогу на Євробаченні-2016, хоче створити наступний конкурс  

Українська команда, що забезпечила перемогу на Євробаченні-2016, готова до створення наступного конкурсу.

Про це заявили її учасники під час прес-конференції в Укрінформі.

"У наступному році Україна буде приймати Євробачення-2017. Це повинно стати нашим досягненням. І ті досягнення, які є зараз, і та реакція, яку ми зустріли в "Борисполі", тисячі смс, листів - це дуже важливо. Люди це приймають як своє. Тож я хочу побажати тим, хто  прийматиме рішення, що з цим робити далі, прозорості і адекватності. Якщо буде потрібна наша допомога, наша участь, ми всіляко готові це підтримувати. Давайте зробимо так, щоб це пройшло на гідному рівні!" - закликав продюсер Джамали Ігор Тарнопольский, який також додав, що нинішня перемога - це привід для того, щоб експортувати сучасну українську музику в західні країни.

Костянтин Томільченко, креативний продюсер СТБ, сказав, що досвід Євробачення, яке вони провели спільно зі студією Front Pictures, та інших великих проектів засвідчує: українці можуть провести конкурс не гірше, ніж у Стокгольмі.

"Ми впевнені у своїх силах - та команда, яка у нас зібралася. Це буде настільки приємно, настільки потужно, якщо ми своїми власними силами зробимо конкурс, який буде не гірше європейського. Той рівень, на якому ми зробили зараз Євробачення-2016, показує: ми це можемо. І в Європі це оцінили: сценічне рішення цього номера - феноменальне. Міністерство культури просто має дати можливість нам це зробити.  Це буде велика честь, велике випробування", - сказав Томільченко.

За його словами, єдина проблема зараз не творча, а технологічна - знайти місце, де можна провести конкурс.

"Мені подобається Львів - з багатою культурою, близькою до європейської, мені подобається Одеса - море. Може бути будь-яке місто. Важливо, щоб у ньому все було цілісно. А найголовніше - технічний майданчик і достатні технічні можливості", - вважає  Томільченко.

Переможниця Євробачення-2016 Джамала додала, що не знає, де краще провести конкурс, але потрібен  кращий зал, де є більше місць для того, щоб прийняти гостей.

"Я знаю, що в Стокгольмі це було просто щось неймовірне, тому що всі готелі, всі кафе, вся інфраструктура була так налагоджена і вся Globe Arena так побудована, що ми всі просто насолоджувалися цими двома тижнями", - із захопленням розповідала співачка.

Відео с прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-