Як забезпечити місцеве самоврядування експертно-консультаційною підтримкою в часи реформ? - Мережа фахівців РЕГІОНЕТ може дати відповідь!

Як забезпечити місцеве самоврядування експертно-консультаційною підтримкою в часи реформ? - Мережа фахівців РЕГІОНЕТ може дати відповідь!

Укрінформ
14 грудня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Як забезпечити місцеве самоврядування експертно-консультаційною підтримкою в часи реформ? - Мережа фахівців РЕГІОНЕТ може дати відповідь!". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатор: Укрінформ, Всеукраїнська мережа фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ за підтримки Проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» та Швейцарсько-українського Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

Учасники: Ігор Абрам'юк - координатор мережі РЕГІОНЕТ; Анатолій Ткачук - один із співавторів реформи місцевого самоврядування, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства - організації-партнера мережі РЕГІОНЕТ; Оксана Гарнець - керівник Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO; представники інших інституційних партнерів мережі; фахівці-учасники мережі РЕГІОНЕТ.

Питання заходу:

1. Які додаткові можливості мережа РЕГІОНЕТ створює для регіональної та місцевої влади, а також для місцевих фахівців?

2. Яким чином забезпечити потреби органів місцевого самоврядування у експертно-консультативній підтримці, враховуючи те, що ці потреби суттєво зростають у процесі практичного впровадження в регіонах та у громадах суспільних реформ?

Цільова аудиторія прес-конференції: новообрані голови громад та депутати місцевих рад, новопризначені працівники виконкомів місцевих рад, керівники та фахівці регіональних відділень асоціацій ОМС, керівники місцевих агенцій розвитку, інші зацікавлені особи.

Довідково: мережа РЕГІОНЕТ - це всеукраїнська фахова мережа, до складу якої входять місцеві фахівці - носії успішного досвіду, автори кращих практик розвитку територій та громад. Мережа покликана стати комунікаційним майданчиком, на якому органи місцевого самоврядування можуть знаходити потрібні для розвитку власних громад послуги та встановлювати прямий контакт з їхніми авторами. Для учасників мережа надає додаткові можливості для професійної самореалізації, взаємодії та співпраці з колегами.

Підсумкові матеріали:

Мережа "Регіонет" вже налічує 240 послуг для представників місцевого самоврядування

В Україні працює всеукраїнська спільнота фахівців з  розвитку територій та громад "Регіонет", яка вже налічує 240 послуг для представників місцевого самоврядування.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив координатор мережі "Регіонет" Ігор Абрам'юк.

"Регіонет - це об'єднання фахівців з регіонального та місцевого розвитку з усіх регіонів України. Це один з  інструментів, через які орган місцевого самоврядування може отримати певне сприяння, консультації щодо проблем, зокрема у сфері реалізації децентралізації. Потреба подібних консультацій загострилась у зв'язку з тим, що ми перейшли до практичної реалізації цієї реформи... Наразі у каталозі мережі налічується 240 послуг", - сказав Абрам'юк.

Він додав, що "Регіонет" є можливістю для місцевої влади, бізнесу, громадськості отримати "з перших рук" послуги, засновані на кращих практиках регіонального та місцевого розвитку України.

Основна діяльність мережі здійснюється через інтернет-портал "Регіонет".

"Портал є головним майданчиком для професійних дискусій, дистанційного навчання, обміну досвідом. На сайті є каталог послуг і профілі учасників-фахівців. Наприклад, новоутворені органи місцевого самоврядування можуть знайти послуги з консультаційного супроводу новоутворених територіальних громад", - сказав координатор "Регіонету".

За його словами, перша послуга на сайті "Регіонет" з'явилася у серпні 2014 року.  Наразі мережа об'єднує майже 300 фахівців.

Мережа "Регіонет" створена як неформальна безлідерна політично незаангажована професійна спільнота у рамках проекту ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-