Всеукраїнський проект Technology Nation - безкоштовне вивчення основ програмування

Всеукраїнський проект Technology Nation - безкоштовне вивчення основ програмування

Укрінформ
3 грудня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему:  "Technology Nation - IT-освіта, доступна кожному українцю". (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Фонд BrainBasket.

Учасники:  Володимир Люлька - директор BrainBasket Foundation; Дмитро Шимків - заступник глави Адміністрації Президента України; Яніка Мерило - директор Центру європейського розвитку та інтеграції України; Віктор Цикунов - директор Департаменту стратегічних технологій «Майкрософт Україна»; Георгій Чернявський - президент компанії "Навігатор Груп".

Коротко. Фонд BrainBasket запускає Всеукраїнський проект Technology Nation за безкоштовним вивченням основ програмування. Дані курси включають в себе програми кращих світових технологічних університетів і проходитимуть на базі бібліотек у всіх областях України.

В Україні відкрито понад 5000 вакансій для ІТ-спеціалістів та попит на них продовжує зростати. Навчитися IT-професіями не так складно, але для багатьох - дуже дорого. Особливо гостро це питання стоїть в регіонах, де у більшості населення немає можливості заплатити за навчання в середньому близько 5 тис. грн. та придбати персональний комп'ютер. Програма Technology Nation - це перший крок для отримання якісної ІТ-освіти і подальшого працевлаштування в IТ-сфері.

Підсумкові матеріали:

В Україні запускають безкоштовний курс з основ програмування світового рівня

BrainBasket Foundation за підтримки Адміністрації Президента України запускає програму Technology Nation, в рамках якої на базі бібліотек в обласних центрах України проходитимуть безкоштовні курси з програмування на основі програм кращих світових університетів.

Презентація проекту відбулася у четвер на прес-конференції в Укрінформі.

"Technology Nation запускається для всіх і кожного. Ми уважно відібрали краще зі світової освітньої практики. Це той унікальний випадок, коли продукт є одночасно безкоштовним і таким, який розвиває і дає практичну користь", - наголосив директор BrainBasket Володимир Люлька.

За його словами, даний курс дозволить бажаючим отримати комп'ютерну освіту світового класу, вивчивши основи найбільш затребуваних мов програмування.

Навчання проходитиме у форматі blended learning (змішане навчання), що предбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який є в он-лайн доступі, а також аудиторну практику під керівництвом досвідчених наставників.

Наразі проходять переговори з провідними технологічними ВНЗ світу для вибору максимально ефективної програми.

Перший етап програми - навчання в 22 обласних центрах України стартує вже 1 березня 2016 року. Планується, що за рік програму проходитиме близько 40 тис. чоловік.

Сьогодні вже запущені дві пілотні групи по 15 осіб на курс Harvard Computer Science 50, а також планується набір в пілотні групи на курси MIT і Stanford University.

"Ми підтримуємо ініціативу BrainBasket. Я продовжую програмувати інколи сам, інколи з дітьми. Програмування - великий навик для нашого мозку. Сьогодні, коли виникає складна економічна ситуація, коли люди можуть втрачати роботу, скорочується кількість робочих місць, залишається велика потреба високих технологій", - зазначив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-