Презентація Плану сталого енергетичного розвитку

Презентація Плану сталого енергетичного розвитку

Укрінформ
1 жовтня 14.00 відбувся круглий стіл

 Організатор: Укрінформ, Київська міська державна адміністрація.

Учасники: Петро Пантелеєв  - заступник голови КМДА; Сергій Савчук - Голова Держагентства з енергоефективності та енергозбереження України, Сергій Костирко  - представник ГО «Муніципальна енергія», експерт галузі; представник USAID та інші екперти.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували план, як зекономити енергоресурси

У столиці розробили проект Плану сталого енергетичного розвитку Києва, який передбачає заходи з енергоефективності до 2030 року.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв:

«Сьогодні ми презентуємо один з найперших стратегічних документів у новітній історії міста - План сталого енергетичного розвитку... Комплексний документ для столиці - це дуже важливо, адже місто -  найбільший споживач газу та інших енергоресурсів, тому, дійсно, потенціал у зменшенні споживання та енергозбереженні величезний», - зазначив він.

Водночас Пантелеєв зауважив, що для Києва кінцевою метою є рівень енергетичного розвитку Німеччини, проте наразі у короткострокових планах ми беремо технології і підходи Прибалтики.

При цьому він розповів, що цього року ще в ході розробки Плану впроваджують практичні заходи з енергозбереження. Так, за його словами, до кінця 2015 року планується встановити систему погодного регулювання у 50 будинках, 4 тисячі теплолічильників, завершити теплосанацію низки установ бюджетної сфери тощо.

Разом з тим, один із розробників проекту Плану сталого енергетичного розвитку Василь Степаненко зауважив, що документ містить заходи, розраховані на 15 років.

Він підкреслив, що План передбачає системні інвестиції в житловий сектор, у систему тепло-, водопостачання, зовнішнього освітлення, громадський транспорт, а також створює нову кліматичну політику в столиці.

За його підрахунками, в економічній сфері завдяки реалізації положень документа вдасться до 48 % зекономити бюджетні кошти на оплату енергетичних ресурсів, а більше 80% інвестицій спрямувати на модернізацію ЖКГ.

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-