Гідне представлення України на дитячому Євробаченні-2016

Гідне представлення України на дитячому Євробаченні-2016

Укрінформ
11 листопада о 15.00 відбулася прес-конференція на тему: “Софія Роль - учасниця від України в дитячому Євробаченні-2016”.  (Зала 1)

Організатор: Благодійний фонд "Об'єднання світових культур" (United World Cultures Foundation, UWCF).

Учасники: Євген Нищук -  Міністр культури України; Софія Роль - представниця України на дитячому Євробаченні 2016, переможниця національного відбору ДПКЄ-2016; Роман Керик - виконавчий продюсер; Анастасія Клисакова - виконавчий директор фонду UWCF; Ілона Книшук - менеджер проектів фонду UWCF.

Довідково. Ще тиждень тому, Софія Роль, яка представлятиме Україну на дитячому Євробаченні 2016, через нестачу коштів могла не поїхати на конкурс в Мальту.

Але за допомогою громадськості та спонсорів, вдалося зібрати необхідну для поїздки суму. Тепер Україна буде гідно представлена на загальноєвропейському пісенному конкурсі. 

В організації публічної кампанії Софії допоміг благодійний фонд "Об'єднання світових культур" (United World Cultures Foundation, UWCF).

UWCF - молода команда однодумців, які розвивають українську благодійність, допомагаючи обдарованим дітям, дітям-сиротам, дітям-інвалідам, дітям переселенців і учасників АТО. Фонд реалізує проекти в наступних напрямках: культура, освіта та наука, спорт, охорону здоров'я і гуманітарна допомога. 

Довідки та додатвкова інформація за телефоном: +380 93-725-01-09 (Анастасія Клисакова - виконавчий директор фонду UWCF).

Підсумкові матеріали:

Нищук закликає нардепів допомогти коштами Софії Роль для поїздки на дитяче Євробачення  

Ще тиждень тому Софія Роль, яка представлятиме Україну на дитячому Євробаченні 2016, через нестачу коштів ризикувала не потрапити на конкурс на Мальту. За цей час, в тому числі й зусиллями Мінкультури, вдалося зібрати 250 тисяч грн. І це менше половини мінімальної суми. Тож міністр культури України Євген Нищук просить народних депутатів про допомогу.

З такими словами він звернувся під час сьогоднішньої прес-конференції в Укрінформі. 

"Я дуже радий з того, що знайшлися партнери. І ми підставили плече. Але ще продовжуємо шукати. Якби долучилися народні депутати - я, користуючись можливістю, хочу сказати: "Шановні, у нас не так багато можливостей культурної дипломатії. Ми говоримо про наш імідж, і це прекрасна можливість нам достойно виглядати", - сказав міністр, нагадавши принагідно про перемогу Джамали, про яку гриміла вся Європа й увесь світ, і тоді говорили про Україну. 

Він зазначив, що досі Міністерство культури не фінансувало дитяче Євробачення. 

"Але, зважаючи на ситуацію, що склалася буквально за два тижні до представлення на ньому України, ми відшукали кошти, передбачені на іміджеві, міжнародні заходи. Кінцева мета - це справді достойно виглядати. І Софія поїде, виступить красиво, талановито, як вона це вміє. Бо насправді в час, коли Україна зазнає агресії, коли ми маємо болючу рану на сході країни, нам дуже важливо постати у світі якнайкраще - позитивними, красивими. Такі події, коли ми можемо представити своїх талановитих людей, вкрай важливі для держави", - підкреслив Нищук, висловивши переконання, що на такі заходи в наступні роки потрібно планувати державні кошти.

Міністр відзначив, що Софія поєднує комплексну підготовку, вона не просто вокалістка, а й займається театральною майстерністю. 

"Це важливо, тому що вокал може бути не головним. І насправді спрацьовує органіка і природа людини, її харизма. Навіть у такому віці. Важливо, коли вона щось долає і не завдяки, а всупереч чомусь перемагає. Тому навіть з того, як вона себе поводить, коментує і говорить, я бачу в ній великий акторський потенціал. У Софії великі перспективи. Незалежно від того, як складеться ситуація на даному конкурсі", - сказав він.  

Нищук висловив сподівання, що найкритичніша точка вже подолана і вихід із ситуації буде знайдено. 

"Софія може не переживати. І я бажаю їй великого натхнення, віри в себе. З тобою вся Україна. І ми бажаємо тобі великого успіху", - звернувся він до юної співачки. 

Представниця від України вирушає на дитяче Євробачення, потрібні меценати - продюсер

Вже цієї суботи ввечері представниця від України 14-річна Софія Роль вирушає на дитяче Євробачення. Тим часом більше половини необхідної для поїздки суми ще немає. 

Про це повідомив виконавчий продюсер юної співачки Роман Керик під час прес-конференції в Укрінформі.  

"Загалом треба зібрати мінімум 580 тисяч грн - це вартість квитків і проживання делегації, яка зменшена максимально і не включає стиліста і візажиста. На даний момент вдалося зібрати близько 250 тисяч гривень. Найбільшим меценатом виступило Міністерство культури - це 148 тисяч. Також ми отримали кошти від благодійного фонду "Об'єднання світових культур" - 70 тисяч. І невеликі пожертви приватних меценатів склали 20 тисяч. Ми ще не закрили кампанію. Але хочемо подякувати всім, хто долучився до цього", - сказав продюсер.

За його словами, решту коштів змушені будуть покривати батьки Софії власними зусиллями. Вони вже взяли кредит - на поїздку. Готові взяти ще один. 

"Але ми чекаємо на меценатів. Тому що для батьків Софії це завелика сума. Це не зовсім нормально, що батьки мають платити за участь у таких конкурсах", - зазначив Керик. 

Він нагадав, що сам конкурс відбудеться 20 листопада, і повідомив, що порядковий номер виступу Софії буде відомий після жеребкування 14 листопада. В цей же день буде відкриття Євробачення. Пізно в суботу делегація вже вилітає на Мальту. Євробачення триватиме тиждень - офіційні й неофіційні заходи, прес-конференції, репетиції. Українці зможуть побачити конкурс у прямому ефірі Першого національного. Але цього року публіка не голосує, бо відбулися зміни в оцінюванні учасників, нині це робитимуть дитяче журі та експертне доросле журі. 

Продюсер подякував Першому національному за організаційну допомогу і можливість проводити репетиції на базі каналу. 

"Номер Софії - це дуже проста і стильна постановка, яка знайде відгук у європейського глядача. Ми зараз реально - в топ-5. І сподіваємося, що Україна все-таки потрапить на дитяче Євробачення, і ми зможемо показати той виступ, якого чекає від нас Європа", - підкреслив Керик. 

Сама ж Софія сказала, що багато часу приділяє заняттям з вокалу, хореографії, любить плавати, танцювати, займатися акторською майстерністю, і подякувала всім, хто їй допомагає - і фінансово, і просто словами: "Мене зворушують слова про те, що, мовляв, як Україна може не поїхати, якщо вона - в топ-5. Або коли іноземні видання писали, що "це голос, як гарячий шоколад" - в мене реально лилися сльози". 

Дівчинка розповіла, що у них співає вся родина, і з маминого боку, і з татового: "Особливо коли ми приїжджаємо на батьківщину тата - у Карпати, на Різдвяні свята співаємо і колядки, й щедрівки. Це все нереально круто! Я дуже люблю Карпати, тому що там я релаксую, відпочиваю".

На прохання журналістів заспівати дівчинка - чи не символічно - проспівала пісню Джамали. І це, відзначили вони в свою чергу, теж було "нереально круто" і бажали Софії успіху.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-