Підписання меморандуму про співпрацю між партіями

Підписання меморандуму про співпрацю між партіями "РОЗУМНА СИЛА" та "УКРАЇНА СЛАВЕТНА"

Укрінформ
26 жовтня о 12.30 відбулася спільна прес-конференція лідерів політичних партій "РОЗУМНА СИЛА" та "УКРАЇНА СЛАВЕТНА". (Зала 1)

Організатор: політична партія "РОЗУМНА СИЛА".

Учасники: Олександр Соловйов, голова політичної партії "Розумна Сила"; Дмитро Мороз, член Колегії Генеральної Ради політичної партії “Розумна Сила”; Маріанна Мацола, голова ПП “Україна Славетна”; Володимир Зубанов, голова президії політичної партії “Україна Славетна”; Дмитро Кузнецов, голова Харківської обласної організації політичної партії “Україна Славетна”.

Довідково. Політична партія "Розумна Сила" була створена в липні 2016 року і стала об'єднанням однодумців, серед яких українські громадські діячі, юристи, економісти, працівники бюджетної сфери, представники науки та бізнесу. Політична партія "Розумна Сила" - це політичне представництво патріотів України. На сьогодні прихильники політичної партії "Розумна Сила" спрямували свої зусилля та професійні знання на пошуки шляхів виходу з української національної кризи. Головна мета політичної партії "Розумна Сила" - об'єднати небайдужих людей та професіоналів своєї справи, щоб спрямувати загальний потенціал на встановлення миру і створення нової незалежної єдиної України.

Підсумкові матеріали:

Політичні партії «Розумна Сила» та «Україна Славетна» стали партнерами

Політичні партії «Розумна Сила» та «Україна Славетна» підписали меморандум про співпрацю.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявила голова політичної партії "Україна Славетна" Маріанна Мацола.

«Ми намагаємося донести до теперішнього покоління, що лише на знанні нашого минулого ми можемо будувати справжнє майбутнє. З нашими майбутніми партнерами - партією «Розумна Сила» - після підписання меморандуму про співпрацю ми будемо намагатися зберегти територіальну цілісність нашої країни, розбудовувати її.  Тільки відштовхуючись від наших спільних цілей, які зазначені у меморандумі, які нас об'єднують, ми будемо співпрацювати», - сказала Мацола.

Після підписання меморандуму вона поінформувала про основні цілі, за якими  співпрацюватимуть політичні партії «Розумна Сила» та «Україна Славетна».

«Основними пунктами плану нашого меморандуму про співпрацю є збереження територіальної цілісності України, припинення військових дій на Сході, наведення  порядку і миру в країні і сприяння економічному розвитку України. Інші пункти плану будуть узгоджуватися у режимі спілкування тет-а-тет», - зазначила Мацола.

Голова політичної партії «Розумна Сила» Олександр Соловйов уточнив, що вони ведуть переговори про укладення подібних меморандумів і з іншими політичним партіями.

«Ми над цим питанням (співпраця між політпартіями - ред.) працюємо не тільки з партією «Україна Славетна». Проводиться  також низка погоджень про налагодження співробітництва і з іншими партіями. Ми зараз бачимо, що представники влади в парламенті не можуть знайти спільної мови. Тож ми показуємо сьогодні своїм прикладом, що повинні об'єднатися і діяти спільно. Ми цю роботу будемо вести планомірно», - додав Соловйов.

Він також запросив інші політичні партії та громадські організації долучатися до підписання подібних меморандумів про співпрацю.

«Підписання меморандуму - це вже свідчення того, що наші дії - не популізм. Це перший крок - показати всьому народу України, що ми готові об'єднатися задля збереження держави. Наша задача - показати, що ми можемо  консолідуватися і працювати спільно. Ми запрошуємо максимальну кількість політсил, суспільних організацій об'єднатися. Ми готові зустрітися, вислухати одне одного і сформувати  спільну програму  дій, щоб у нашій країні настав мир і ми все-таки досягли позитивних результатів», - резюмував Соловйов.

Україна має закріпити свою нейтральність у Конституції як  зовнішньополітичний статус - політик

Україна має обрати нейтральність як зовнішньополітичний статус і закріпити його у Конституції.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі у середу висловив член Комісії Генеральної Ради політичної партії «Розумна Сила» Дмитро Мороз.

«Розумна Сила» вважає, що Україна має бути нейтральною у своєму зовнішньополітичному статусі. В чому перевага такого статусу для України? Ми хочемо жити у мирі і достатку. Для цього ми маємо подивитися на наших сусідів і партнерів, на ті кращі країни, з якими ми готові йти до майбутнього. Це такі країни, як Австрія, Швеція, Швейцарія.  За таким статусом у цих країнах стоїть мир. Тому й ми хотіли б, щоб наша країна і всі наші громадяни жили у мирі», - сказав Мороз.

Він зазначив, що цей статус потрібно закріпити саме в Конституції.

«В якому вигляді для України має бути визначений зовнішньополітичний статус? На моє переконання - саме в Конституції, оскільки  це є основний закон нашої держави.  Так сталося, що за всю нашу 25-річну історію це питання чітко не було визначено. Ніхто з  політиків  попередніх урядів не потурбувався про те, щоб у Конституції закріпили зовнішньополітичний статус, який би дозволив нашим партнерам дивитися на нас як на суб'єкт геополітики. Тож Конституція має визначати волю народу щодо зовнішньополітичного статусу», - наголосив Мороз.

Він додав, що закріплення нейтрального зовнішньополітичного статусу України дасть змогу уникнути маніпулювання політиками настроями і свідомістю всередині українського суспільства.

«Закріплення цього статусу в Конституції не дозволило б нашим політикам і зовнішнім партнерам маніпулювати настроями нашого громадянського суспільства, його свідомістю.  Вони будуть зобов'язані враховувати  волю народу і йти тим шляхом, який народ визначив у Конституції України», - підкреслив Мороз.

На його думку, закріплення нейтралітету України в Конституції  також дозволило б  прийти до внутрішнього заспокоєння в державі та інтегруватися у світову спільноту.

«Нейтралітет дозволив би прийти нам до внутрішнього заспокоєння, інтегруватися, побудувати мирну економіку. Тому закріплення нейтралітету України як зовнішньополітичного статусу - це єдиний правильний для нас шлях», - переконаний Мороз.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-