Про

Про "Лёху-Качка", телеканал "Інтер" та його скандальний підпал

Укрінформ
У середу, 12 жовтня о 12.30, - відбулася відкрита прес-конференція в прес-центрі «Укрінформу» (Зала 1) з приводу нещодавніх подій  навколо телеканалу "Інтер", де з публічними визнаннями виступить майстер спорту Олексій Копишинський (він же, за визначенням журналістів телеканалу "Інтер", "Лёха-Качок") та його адвокат Денис Сєрєбрєнніков.

Організатор: Freshnews.media

Підсумкові матеріали:

Підпал Інтера: керівник Київспортклубу Копишинський подав до суду на Вілкула

Захист керівника Київспортклубу Олексія Копишинского подав позов до суду з вимогою визнати недостовірною інформацію, яку озвучив нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул, про те, що Копишинський нібито був одним з виконавців нападу на студію телеканалу «Інтер».

Про це в середу на відкритій прес-конференції в Укрінформі заявив адвокат Олексія Копишинського Денис Серебренніков.

«Інформація, заявлена паном Вілкулом 9 вересня на брифінгу у Верховній Раді, містить обвинувачення на адресу Олексія Копишинського, щодо його причетності до атаки на Інтер. Однак стаття 62 Конституції України визначає, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. У зв'язку з цим нами було підготовлено і подано відповідний позов про захист честі і гідності з вимогою визнати недостовірною інформацію і зобов'язати спростувати пана Вілкула обвинувачення на адресу Олексія Копишинського», - сказав він.

Серебренніков зазначив, що право висловлювати судження, оцінки і думки гарантоване статтею 34 Конституції України, а також закріплене в статті 10 Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод. Водночас, адвокат наголосив, що статтею 32 Конституції України передбачено право в судовому порядку спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім'ї.

«Ми розраховуємо на неупередженість суду. Українському суду належить пройти ще одне випробування на міцність», - додав він.

Нагадаємо, депутати від Опозиційного блоку і телеканал «Інтер» обвинуватили майстри спорту з вільної боротьби Олексія Копишинського у підпалі студії телеканалу 4 вересня. На підставі результатів свого розслідування депутати Опоблоку назвали замовниками підпалу телеканалу керівництво Народного фронту і особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Копишинський стверджує, що в момент нападу на «Інтер» він грав у водне поло

Майстер спорту з вільної боротьби Олексій Копишинський, якого депутати від Опозиційного блоку та телеканал «Інтер» звинуватили у підпалі студії телеканалу 4 вересня і охрестили «Льохою-Качком», стверджує, що в той момент його навіть не було біля офісу телеканалу.

Про це в середу він заявив на відкритій прес-конференції в Укрінформі.  

«Ні, я не брав безпосередньої участі в тих подіях. Я знаходився зовсім в іншому місці. Ми щонеділі з товаришами збираємось і граємо у водне поло в басейні, тому є багато свідків, які можуть підтвердити, що в той час мене не було на місці скоєння цього інциденту», - сказав Копишинський.

Він також продемонстрував і прокоментував заяву депутата від Опозиційного блоку Олександра Вілкула, який звинуватив його у нападі на телеканал, і сюжет Інтера, в якому йдеться про його безпосередню участь у підпалі студії. Копишинський порівняв фото людини на прізвисько «Льоха-Качок» в сюжеті телеканалу «Інтер» зі своїм фото.

«Ви можете самі подивитися чи є якісь збіжності, чи не має. На мою думку, є — це борода. Хочу також звернути вашу увагу на моє фото. Оскільки я займався спортом, є майстром спорту з вільної боротьби, у мене поламане праве вухо, як ви бачете на цій фотографії у «Льохи-Качка» з вухами все добре і він зовсім на мене не схожий», - пояснив він.

Водночас Копишинський порівняв ефіри російського пропагандиського каналу «Россия» та українського телеканалу «Інтер», які повідомляли про напад на офіс Інтера у Києві.

«Ось дві порівняльні фотографії, як нещодавно в ефірі телеканалу «Россия» Кіселев порівнював теж мою фотографію і задіював пропагандиські методи і підміну понять. І ось на телеканалі «Інтер» так само зображена моя фотографія і можете самі зробити висновки. На мою думку, це два абсолютно ідентичні канали», - зазначив він і додав, що збирається звернутися до суду з приводу розповсюдження телеканалом «Інтер» недостовірної інформації і обвинувачень на його адресу.

Як повідомляв Укрінформ, депутати від Опозиційного блоку і телеканал «Інтер» звинуватили майстра спорту з вільної боротьби Олексія Копишинского в підпалі студії телеканалу 4 вересня. На підставі результатів свого розслідування, депутати від Опоблоку назвали замовниками підпалу телеканалу керівництво «Народного фронту» і особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-