Рейдерські захоплення в Україні б'ють рекорди

Рейдерські захоплення в Україні б'ють рекорди

Укрінформ
5 жовтня о 12.30 відбулася прес-конференція на тему: "Рейдерське захоплення підприємств СФГ Олександрово-Володимирське, ТОВ «Оріон», ТОВ «Победа-Агро», ТОВ «Земля»". (Зала 2)

Організатор: Володимир Демченко - засновник фірм.

Учасники:  Володимир Демченко - засновник фірм; Володимир Прокопенко - адвокат.

Підсумкові матеріали:

Компанія-рейдер з Сейшельських островів за кілька днів захопила чотири фірми, що належали фермеру з Дніпропетровщини

За декілька днів фермер-підприємець з Дніпропетровщини втратив чотири фірми - вони перейшли у власність компанії з Сейшельських островів. Наразі фірми під контролем озброєних невідомих.

Про це на прес-конференції в Укрінформі «Рейдерське захоплення підприємств СФГ Олександрово-Володимирське, ТОВ «Оріон», ТОВ «Победа-Агро», ТОВ «Земля», заявив  засновник фірм Володимир Демченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рейдери захопили моїх чотири господарства: СФГ Олександрово-Володимирське, ТОВ «Оріон», ТОВ «Победа-Агро», ТОВ «Земля». 2 вересня 2016 року криворізьким слідчим поліції був проведений общук на фірмах, були вилучені печатки, техніка та документи, а 5 вересня слідчим було винесена ухвала про накладення арешту на документи. Вже 7 вересня ми дізнались, що фірми належать зовсім іншим особам, які проживають на території Донецької області, міста Макіївка, це територія наразі під ДНР», - розповів він.

Як розповів адвокат Володимир Прокопенко, 7 вересня невідомі люди скористались вилучиними документами і переєстрували у Києві у державного реєстратора фірми.

«Незнаю як, але ці документи потрапили до державного реєстратора у Києві, і він, по незрозумілим причининам зареєстрував чотири господарства, відтак засновником стала компанія з Сейшельських островів, а директорами фірм стали громадяни, що проживають на території ДНР», - сказав адвокат.  

При з'ясуванні обставин, за якими слідчий поліції Кривого Рогу провів обшуки на фірмах та у будинку підприємця, виявилось, що його клопотання подані до суду для отримання дозволу на обшук були сфальшовані.

«Слідчий поліції Кривого Рогу подав клопотання до суду Кривого Рогу, у якому він клопотав про проведення обшуків у будинку і приміщеннях всіх фірм, що належали Дніпропетровському фермеру. Дані слідчого грунтувались на словах громадянки, що заявила, начебто фермер з Дніпропетровщини незаконно обробляє 200 га паїв її земель. Коли ми, адвокатським запитом, звернулись до Міграційної служби в адресний відділ з питань реєстрації прописки та паспортизації нам надали відповіль, що такої громадянки неіснує в Україні», - заявив він.

Насьогодні арешт документів відмінений апеляцією. Є дві відкриті кримінальні справи, одна з яких по факту підробки документів.

За словами фермера з Дніпропетровщини, збиток від втрати фірм насьогодні складає 70 млн гривень.

Крім того наразі потрапити на ці чотири об'єкти неможливо, вони охороняються озброєними невідомими особами.

За словами  правозахисника Миколи  Кожушка  в Україні поширено та має  масовий характер політичне, житлове, кредитне і соціальне рейдерство.

Кожушко звернувся до Президента України, Генпрокурора України, народних депутатів України з проханням захистити Український народ від рейдерів і бандитів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-