Розправа над Швейцарськими інвесторами

Розправа над Швейцарськими інвесторами

Укрінформ
23 вересня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Розправа над Швейцарськими інвесторами або як захистити іноземні інвестиції в Україні". (Зала 1)

Організатор: Швейцарська компанія SOTRA HOLDING AG

Учасники: Петро Сергєєв,  представник за довіреністю  компанії SOTRA HOLDING AG; Михайло Гончарук, керуючий партнер Honcharuk & partners law firm; Тетяна Люлька, шеф-редактор міжнародного журналу Community.

Довідково. Швейцарська компанія SOTRAHOLDING AG захищатиме свої інтереси у суперечці із закарпатським ТОВ "Карпати" у Львівському апеляційному господарському суді 29 вересня 2016 року.

Підсумкові матеріали:

Швейцарська компанія 14 місяців судиться ТОВ «Термінал Карпати» захищаючи свої інвестиції

Швейцарський інвестор, компанія SOTRA HOLDING AG 14 місяців не може відновити свої права у судах, після того як інвестував 3,7 млн дол. у ТОВ «Термінал Карпати», термінал для автомобільно-залізничної перевалки вантажів на західних кордонах України, кінцевим бенефіціаром якого є російський бізнесмен Андрій Кочетков.

Про це на прес-конференції в Укрінформі "Розправа над Швейцарськими інвесторами або як захистити іноземні інвестиції в Україні", заявив представник за довіреністю компанії SOTRA HOLDING AG Петро Сергєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«29 вересня має бути розгляд справи у Львівському апеляційному господарському суді, в рамках якої ми будемо відстоювати своє право на здійснення інвестицій, право на власність в рамках здійснення інвестиції. Судовий процес на даний час триває вже близько 14 місяців, йде друге коло розгляду справ і ніякого результату на даний момент ще не отримано», - сказав Сергєєв.

За його словами історія з ТОВ «Термінал Карпати» тягнеться з 2001 року, коли між підприємством та інвестором, компанією Швейцарської конфедерації «SVT Holding AG», було укладено договір. Іноземна компанія інвестувала у реконструкцію виробних потужностей терміналу для перевалки вантажів та отримувала 60% частки у проекті.

«У рамках договору, сторони домовились здійснити будівництво критого вантажно-перевантажувального комплексу. У результаті здійснення інвестицій планувалась вкласти близько 3 млн дол., однак компанія Швейцарської конфедерації здійснила інвестицію на близько 3,7 млн. дол. і цей комплекс був фактично збудований у 2004 році», - зазначив представник компанії SOTRA HOLDING AG.

Після відкриття, з 2004 року швейцарський інвестор почав отримувати від українського партнера пояснення, що цей об'єкт є збитковим, хоча насправді, він був одним із найбільших терміналів для автомобільно-залізничної перевалки вантажів на західних кордонах України. У результаті інвестор не отримав жодних прибутків та дивідендів.

У 2015 році правонаступник компанії «SVT Holding AG», компанія «SOTRA HOLDING AG», поставила ТОВ «Термінал Карпати» вимогу: або звітувати та виплачувати дивіденди, або повертати інвестиції. На що прийшла відповідь, що ані визнання права власності на 60% частки у проекті, ані дивідендів, ані повернення інвестицій здійснено не буде.

«Це стало підставною звернення до суду і у 2015 році нерезидент звернувся до суду для захисту свого права з трьома позовами про визнання права власності на спільне нерухоме майно», - зазначив Сергєєв.

За його словами, перша інстанція відмовила у задоволення позову, апеляція також відмовила у задоволенні позову і лише касація скасувала рішення перших двох інстанцій, та направила справу на новий розгляд.

«У рамках нового розгляду справи фактично наші права були визнані та задоволені судом, і на даний момент має бути розгляд апеляції у Львівському апеляційному господарському суді», - додав він.

Крім того, за словами Сергєєва, кінцевим власником ТОВ «Термінал Карпати» є відомий російський бізнесмен Андрій Кочетков, однак у реєстрі юридичних та фізичних осіб, як того вимагає законодавство, це не вказано.

«Ми звертались до Міністерства юстиції України, до місцевих державних адміністрацій та уповноважених державних органів, для того, щоб була задоволена вимога, і був зазначений кінцевий бенефіціар, власник підприємства ТОВ «Термінал Карпати», на що виникла абсурдна ситуація, коли державні органи кажуть про те, що повноваження входять до іншого державного органу, а інший що ні, це повноваження ваші, і фактично перекладають цей обов'язок один на одного. У кінці-кінців жодного результату це не дало. Кінцевого бенефіціарного власника немає, але наскільки нам відомо, власником даної компанії є резидентом РФ», - констатував представник компанії SOTRA HOLDING AG.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-