Чи знадобиться Європі український досвід?

Чи знадобиться Європі український досвід?

Укрінформ
26 вересня об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Протидія інформаційній агресії Росії: досвід України для Європи". (Зала 1)

Організатор: Центр військово-політичних досліджень.

Учасники: Дмитро Тимчук, народний депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив"; Олег Панфілов, професор Державного університету Ілії (Грузія); Григорій Сеньків, директор Центру підвищення обізнаності про безпеку і оборону (Естонія); Володимир Сазонов, доктор наук, Університет Тарту (Естонія); В’ячеслав Гусаров, полковник розвідки, експерт групи "Інформаційний спротив"; Євген Магда, політичний експерт, координатор Бюро протидії гібридній війні; Дмитро Козлов, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння; Михайло Макарук, міжнародна інформаційна спільнота "INFORNAPALM".

Підсумкові матеріали:

В Україні запустили Міжнародний інформаційний консорціум для протидії російській пропаганді

В Україні влітку запрацював Міжнародний інформаційний консорціум “Бастіон”, який об’єднуватиме зусилля громадських та урядових організацій для протидії російській інформаційній війні.

Про це заявив народний депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук на прес-конференції в Укрінформі.

“Навесні цього року Київ відвідали експерти Міжнародного центру безпеки країн Балтії. Ми від них дізналися, що в країнах Балтії уже фактично де-факто існують інструменти протистояння російській інформаційній агресії, які об’єднують як зусилля та ресурси неурядових організацій, так і держструктур. Після цього діалогу у нас виникла не дуже приємна думка, бо ми переконалися у тому, що Україна на третьому році війни не змогла створити інструменти ефективної протидії інформаційній агресії Росії. У той час як для країн, для яких гібридна війна поки що лише віртуальна, хоча і там уже є дія російської пропаганди, у цих країнах уже створені інструменти. Тому ми поставили перед собою ціль, по-перше, об’єднати зусилля неурядових українських організацій, але при цьому, ми не відмовляємося від співпраці з держструктурами”, - розповів він.

Так, за словами Тимчука, наразі до “Бастіону” увійшло 8 українських громадських організацій. При цьому, консорціум співпрацює з естонськими неурядовими організаціями, є також попередні домовленості з представниками Польщі, Грузії та Латвії. Члени організації планують найближчим часом створити інформаційний ресурс, за допомогою якого можна буде відстежувати тренди російської пропаганди та дезінформації.

“Ми прекрасно розуміємо, що, йдучи по шляху тих же країн Балтії, ми маємо співрацювати і з держструктурами. На даний момент нами розроблено текст меморандуму про взаємодію з Радою національної безпеки і оборони України. Тобто ми готові надавати різноманітні консультаційні послуги нашим держструктурам, брати участь у розробці різних концептуальних документів, працювати на висвітлення у ЗМІ основних трендів російської пропаганди та шляхів протидії”, - наголосив Тимчук.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-